Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

9 droombedrijven voor ingenieurs

vacature.comEind december zaten 2.007 ingenieurs zonder job, stelde de VDAB vast. En toch smeekt de arbeidsmarkt om ingenieurs: op datzelfde ogenblik waren er maar liefst 1.634 niet-ingevulde vacatures. Ook deze 9 bedrijven zijn dringend op zoek. Nancy Vercammen, algemeen directeur van ingenieursvereniging ie-net, geeft commentaar bij de lijst.

11 reacties

 • Liesbeth Tippels

  5 jaar geleden
  Bart Boenen, ben zelf ingenieur met 27 jaar internationale ervaring, u hoeft mij niet uit te leggen wat mijn job is. Droom rustig verder op uw wolk van oneindige informatie, terwijl de oude garde rustig verder werkt!
 • Anoniem

  5 jaar geleden
  Kijk Bart als je ermee tevreden bent en de vereisten zijn navenant kan je dat misschien doen en 't is ook te zien wat voor een richting en tak,auto industrie , woningbouw enz. maar de ervaring leert dat niveau er niet meer is en geluk dat de pc bestaat om wat jij noemt "complexe informatie" te verwerken,hallo gaat nog of 't was op zich een ramp,niks is complex als je weet waarover je spreekt en de kennis hebt.
 • Bart Boenen

  5 jaar geleden
  raf peeters, onzin, wij hebben onlangs nog 12 jonge ingenieurs aangenomen, waaronder ook 3 die afgestudeerd waren met voldoening; inclusief een jaartje moeten dubbelen, en het niveau is nog steeds heel hoog. We zijn ondertussen een half jaar verder en de manier waarop ze de complexe informatie verwerken is ronduit schitterend. Alleen is de mentaliteit anders, mondiger dan wij en ze geven er sneller de bui aan als hen iets niet bevalt.
 • Bart Boenen

  5 jaar geleden
  Liesbeth Tippels, de dikke boeken van weleer zijn vervangen door websites. Iemand die weet wat ingenieurswerk inhoudt, weet dat de quasi oneindige informatie die nodig is om dat werk te kunnen doen, opgezocht en gebruikt dient te worden wanneer nodig. De studie zelf levert een basis om in staat te zijn al die informatie te verwerken, te begrijpen en te gebruiken.
 • Alain Stuker

  5 jaar geleden
  Je moet als ingenieur nooit in loondienst gaan bij een bedrijf. Gewoon een BVBA starten en factureren. Heel veel bedrijven hebben dat veel liever en je verdient pakken meer geld. Ik heb dat 20 jaar gedaan en dan gestopt met werken.