BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Van der Poel: “Het waren extreme omstandigheden” - Aerts: “Rib voelt niet goed aan na valpartij”

VeldrijdenWat een epische wedstrijd. Mathieu van der Poel zegevierde in de Citadelcross van Namen na een heerlijk duel met Toon Aerts. “Dit zijn de crossen waarvoor je veldrijder wordt.”

4 reacties

 • patrick isenborghs

  2 jaar geleden
  eric maier die droge omlopen ligt enkel aan de weersomstandigheden . De regen van de laatste weken heeft er flink op ingehakt en als dit weertype zich aanhoud zullen er nog veel moddercrossen volgen . Ook de drenage die vroeger nauwelijks bestond in de velden doet ook zijn deel
 • Luk Goffin

  2 jaar geleden
  Chapeau voor alle renners en een dikke proficiat voor de mooie winnaar ! Maar jammer dat papa Adrie weeral op typische arrogante wijze zijn mening wil opdringen aan de rest van de veldrit-wereld. Mathieu een dikke 10/10 en Adrie gebuisd met 2/10 ...
 • vicky vanderweyen

  2 jaar geleden
  Heb met open mond en heel veel bewondering deze middag naar de cross gekeken,mijn respect voor de crossers is oneindig groot.
 • eric maier

  2 jaar geleden
  Echte cross was dit, dankzij de omstandigheden. nu ja, Namen is altijd een zware cross, en altijd 1 va nde mooiste van het cross seizoen. Vroeger was modder gewoon de gang van zaken en waren droge omlopen een stuk minder voorkomend. Vadertje Adri heeft het nog erger meegemaakt, zelfs erger dan dit. op 1 van de WK's oa
 1. Ook Citadel van Namen is Van der Poels speeltuin: koning van het veld kiest voor nieuwe solo, Van Aert wordt na slechte start fraai tweede
  Wereldbeker veldrijden

  Ook Citadel van Namen is Van der Poels speeltuin: koning van het veld kiest voor nieuwe solo, Van Aert wordt na slechte start fraai tweede

  Ook het lastige WB-parcours op en rond de Citadel van Namen was een kolfje naar de hand van Mathieu van der Poel (23). De Nederlander van Corendon-Circus voelde de benen al na anderhalve ronde jeuken. Wout van Aert werd na een slechte start maar knap inhaalmanoeuvre tweede, leider in het klassement Toon Aerts vervolledigde het podium.
 2. Terugkerende Van der Poel stelt orde op zaken in WB-manche Heusden-Zolder: "Eindigen op dertig zeges, dat is een mooi getal"
  Veldrijden

  Terugkeren­de Van der Poel stelt orde op zaken in WB-manche Heus­den-Zol­der: "Eindigen op dertig zeges, dat is een mooi getal"

  Dit weekend nog last van een stevige verkoudheid, drie dagen later in een rechtstreeks duel de grote concurrent het nakijken geven. Dát is het fenomeen Mathieu van der Poel. De Nederlander nam in de vierde ronde van de wereldbekermanche in Heusden-Zolder de maat van Wout van Aert en keek niet meer achterom. De wereldkampioen moest zich tevreden stellen met een derde plek, nadat Laurens Sweeck nog een knap inhaalmanoeuvre uit zijn trappers schudde.
 1. Van Aert showt zijn klassieke regenboogtrui met persoonlijke touch na contractbreuk en doorbreekt stilzwijgen
  Veldrijden

  Van Aert showt zijn klassieke regenboog­trui met persoonlij­ke touch

  Zelf had Wout van Aert er eerder deze week nog het raden naar hoe zijn regenboogtrui er zou uitzien nadat hij zijn contract verbrak bij Sniper Cycling. Gisteren heeft de drievoudige wereldkampioen zijn outfit een eerste keer aangetrokken. In het Amerikaanse Waterloo, waar vandaag de eerste wereldbekermanche wordt gereden, begon Van Aert aan zijn verkenning in zijn nieuwe trui. Uiteraard zonder sponsors, maar de veldrijder liet wel zijn initialen 'WVA' op de voor- en achterkant van zijn wereldkampioenentrui bedrukken.
 2. Wat een race! Iserbyt klopt Aerts in beklijvend duel en pakt z’n vierde zege in de Wereldbeker
  Veldrijden

  Wat een race! Iserbyt klopt Aerts in beklijvend duel en pakt z’n vierde zege in de Wereldbe­ker

  Neem Mathieu van der Poel weg en je krijgt een open wedstrijd. Dat is in Nommay nog maar eens gebleken. Een uur lang vochten Eli Iserbyt en Toon Aerts een bloedstollend duel uit. Iserbyt maakte in de voorlaatste bocht het verschil en boekt z’n vierde wereldbekerzege van het seizoen. Aerts blijft door z'n tweede plaats aan de leiding in het wereldbekerklassement. Laurens Sweeck werd op ruime afstand derde.