Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Van der Poel degradeert tegenstand en wint Duinencross na fenomenale remonte in eerste ronde

VeldrijdenFenomenaal. We zijn van Van der Poel al wel wat gewend, maar wat de Nederlander in Koksijde uit z’n benen schudde was ongezien. In de eerste bocht werd hij opgehouden door een val van Merlier en moest de wereldkampioen helemaal achteraan het pak aansluiten. Zo’n zeven minuten later begon hij als leider aan de tweede ronde. Een ongeziene remonte die een nieuwe onemanshow inleidde. “Het was wel een van mijn beste eerste rondes ooit”, reageerde Van der Poel na afloop. 

26 reacties

 • Christiaan van Mansfeld

  4 jaar geleden
  Helemaal eens Freddy. Je kunt voor niemand je hand in het vuur steken maar bij vdp kan het op basis van de statistieken wel. Af en toe heb je zo een fenomeen, geniet er maar van.
 • Jan Van Rompaey

  4 jaar geleden
  Ik ben een echte Vlaming maar bewonder Mathieu om zijn prestaties en inzet.Ja, ik bewonder deze Hollander. Mag dat niet ? Laat de wereld maar eens zien hoe hij in 7 minuten 45 crossers voorbijvliegt.Daarom alleen al zal ik blijven kijken.
 • Freddy van Puymbrouck

  4 jaar geleden
  Mensen als Curd Volcaert moeten de loopbaan van VdPoel eens googelen.Begin van bij de nieuwelingen en pak er een telraam bij om de overwinningen vast te kunnen leggen.Het is inderdaad zo dat je voor niemand je hand in het vuur kan steken.Maar het is ook zo dat Mathieu een zeer geloofwaardige loopbaan heeft door alles te winnen vanaf de nieuwelingen!
 • Peter Neefs

  4 jaar geleden
  Le Coureur mag van mij zelfs alleen rijden, die stijl, pure klasse, die blik .. Een puur genot om naar te kijken, zelfs Zijn materiaal "buigt" voor Hem als hij het aanraakt. Eddy is "Le Cannibal", Roger is "Le Gitan", Mathieu est "Le Coureur" ... Amen
 • patrick isenborghs

  4 jaar geleden
  Hij maakt het veldrijden kapot ? En zulke mensen noemen zich zelf crossliefhebbers . Als er 10 000 toeschouwers aanwezig zijn zonder dat de beste belg in de cross aan de start staat zegt dat genoeg . Ten tijde Liboton waren ze al blij met de helft ,ook in zijn eigen Rillaar . De cross is de laatste jaren uitgegroeid tot een festival waar zeer velen geen interesse toonden voor de sporters maar enkel tot de feesttenten waar ze zich te pletter dronken als er belg won. Daar wringd het schoentje !