BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Terugkerende Van der Poel stelt orde op zaken in WB-manche Heusden-Zolder: "Eindigen op dertig zeges, dat is een mooi getal"

VeldrijdenDit weekend nog last van een stevige verkoudheid, drie dagen later in een rechtstreeks duel de grote concurrent het nakijken geven. Dát is het fenomeen Mathieu van der Poel. De Nederlander nam in de vierde ronde van de wereldbekermanche in Heusden-Zolder de maat van Wout van Aert en keek niet meer achterom. De wereldkampioen moest zich tevreden stellen met een derde plek, nadat Laurens Sweeck nog een knap inhaalmanoeuvre uit zijn trappers schudde. 

78 reacties

 • Peter Nols

  4 jaar geleden
  Het gaat met Van Aert van kwaad naar erger, nu al geklopt door Sweeck, zoals ik al verschillende keren zei, Van Aert is de tweede Wellens. Volgens Wuyts ging van der Poel aan de kop rijden om wat tempo te breken en een rustig middenstuk te rijden en was Van Aert super, graag Vandegoor, een kenner, als commentator aub.
 • Lucas Balieu.

  4 jaar geleden
  Aan de 'heren' leynaert en bastiaensens, accepteer nou eens dat mensen verschillen van elkaar. Er zullen altijd individuen zijn die meer in hun mars hebben dan een ander. Die verdachtmakingen zeggen meer over jullie karakter dan over dit super talent.
 • Johan Meulenbergs

  4 jaar geleden
  Van Aert had nooit mogen kiezen voor het veld in combinatie met de weg .. gaat gewoon niet. Is zichzelf aan het opblazen en zal in het veld en op de weg geen prijzen meer rijden. Als VDP niks voorheeft zal Van Aert geen cours meer winnen. Snapt men dat daar niet en Wout ga weg bij die Nuyens
 • Staf Van de walle

  4 jaar geleden
  Stilaan twijfels, bij het losrijden ruzie maken met supporters, aan de start zo rood als een tomaat, eerste twee ronden last om te volgen (zijn eigen woorden!), en dan plots verbetering van de snelste rondetijd met twintig seconden, ja 20sec, van 7.05 naar 6.45. Zoals gezegd , stilaan twijfels, en inderdaad het was even stil bij de commentatoren, die zien dat ook hé.
 • Gino Denil

  4 jaar geleden
  VDP heeft die wat jongensachtige speelse en wat ondeugende uitstraling. Net als Sagan. Dat maakt hen sympathiek bij de supporters. WVA komt strenger en norser over. Maar dat is oordelen op het uiterlijk. Hoe ze echt als mens zijn weten enkel deze in hun naaste omgeving. En WVA is waarschijnlijk de eerste om toe te geven dat VDP er dit jaar boven uit steekt. Bij sporters geldt overigens dat het ene jaar het andere niet is. Zelfs VDP zal dat beamen.
 1. Van der Poel degradeert tegenstand en wint Duinencross na fenomenale remonte in eerste ronde
  Veldrijden

  Van der Poel degradeert tegenstand en wint Duinen­cross na fenomenale remonte in eerste ronde

  Fenomenaal. We zijn van Van der Poel al wel wat gewend, maar wat de Nederlander in Koksijde uit z’n benen schudde was ongezien. In de eerste bocht werd hij opgehouden door een val van Merlier en moest de wereldkampioen helemaal achteraan het pak aansluiten. Zo’n zeven minuten later begon hij als leider aan de tweede ronde. Een ongeziene remonte die een nieuwe onemanshow inleidde. “Het was wel een van mijn beste eerste rondes ooit”, reageerde Van der Poel na afloop.