BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Sven Nys en veldritwereld luiden alarmbel: “Wat nu gebeurt, is op lange termijn de dood van onze sport”

VeldrijdenOphef in de veldritwereld. De vernieuwde Wereldbeker, waarin vanaf volgend seizoen zestien wedstrijden worden afgewerkt, krijgt de wind van voren. Na afloop van de cross in Bern gisteren trok de plaatselijke organisatie aan de alarmbel wegens de grote onduidelijkheid over de toekomst. “De UCI beloofde ons vorig jaar dat in de zomer alles duidelijk zou zijn. We zijn al in oktober en we weten niets.” Ook Sven Nys klaagt het probleem aan. “Wat er nu gebeurt, is op lange termijn de dood van onze sport.” 

58 reacties

 • Christian Deckers

  2 jaar geleden
  Hoe eenvoudig is het? Vul zelf in: Vraag 1 Kan de UCI 1 euro verdienen aan cross, zonder cross? Neen dus. Vraag 2 Kan er gecrosst worden zonder UCI? Ja dus. Ik ken er niks van, maar bij mij komt UCI over als witteboorden-parasitisme wat alleen maar geld kost.
 • Johan Planckaert

  2 jaar geleden
  vandenhaute is enkel geinteresseerd in de centen. Wat een geldwolf. De interesse in het veldrijden is al zeer veel verminderd sedert van aert en vdp weinig rijden. Dan gaat het stilaan doodbloeden..
 • LUC HUON

  2 jaar geleden
  Het enige wat dit gedoe, met de internationale uitstraling van korfbal, overeind houdt is de VRT.
 • Gianfranco Canalis

  2 jaar geleden
  Als Sven Nijs dit vertelt dan weet hij verdomd goed waarover hij spreekt .Niemand kan het beter weten dan hij himself want hij is een Dr. Professor in het vak maar spijtig genoeg zullen er bepaalde clowntjes het beter weten.
 • de moor De Moor Fabien

  2 jaar geleden
  een veldrit is voor één winnaar, het WK wordt ook maar gereden in één rit zoals het BK