Eli Iserbyt wint in Overijse.
Volledig scherm
Eli Iserbyt wint in Overijse. © BELGA

Pauwels Sauzen-Bingoal boven in Overijse na ploegenspel: Iserbyt wint voor Vanthourenhout en Aerts

VeldrijdenEli Iserbyt blijft heersen in de Wereldbeker veldrijden. De leider in het klassement won na een sterk staaltje ploegenspel met Michael Vanthourenhout de Druivencross in Overijse. Toon Aerts werd derde.

14 reacties

 • roger goddeeris

  1 jaar geleden
  Geef mij maar de vrouwencross is veel mooier en vooral sportiever dan de mannen waar gereden wordt om anderen te doen verliezen.
 • Johan Maddens

  1 jaar geleden
  Indien de drie toppers nooit hadden gecrosst , dan gingen Iserbyt en co wel meer supporters gehad hebben . De drie toppers hebben ons te veel verwend en dat moet de rest nu bekopen . Toch chapeau voor Iserbyt en anderen die er ook enorm veel moeten voor doen .
 • guy raeymakers

  1 jaar geleden
  Geef mij maar de vrouwencross die strijden met op vizier.
 • Jonah Kemps

  1 jaar geleden
  Het spijtige van de hedendaagse cross van deze periode is dat er maar 2 ploegen zijn met soms Hermans erbij en dat ploegenspel hoort niet in de cross, het is maar een uur cross dus dat mag best man tegen man zonder al dat zielig afgestop op weggetjes waar je vaak niet kunt passeren.
 • Freddy van Puymbrouck

  1 jaar geleden
  Het zogenaamde ploegenspel past totaal niet bij de cross omdat je met schijnheilige trucjes iemand serieus kan benadelen. Eli was zeker de sterkste en dus hebben ze dit gedoe bij zijn ploeg niet nodig. Er was al veel minder volk en indien dit gesjoemel zo doorgaat zal het nog minder worden.
 1. Wie is Sanne Cant, meervoudig wereldkampioene veldrijden die niemand kent: zo verlegen dat ze zelfs geen kampioenenfeest wil
  PREMIUM

  Wie is Sanne Cant: zo verlegen dat ze zelfs geen kampioenen­feest wil

  Meisje dat kwaaier kan kijken dan ze is. Enorm verlegen. Een beetje een halve jongen ook, die niet eens zou weten hoe ze zich moet schminken. Te bang om haar hart open te stellen voor een lief, dat voor een goed begrip mannelijk moet zijn. "Liefdesverdriet is dodelijk voor een topsporter." Verbluffend in wat ze - al bijna 23 jaar - overheeft voor haar sport. Dat is in een notendop de relatief onbekende Kempense Sanne Cant (28), sinds zaterdag voor de derde opeenvolgende keer onze wereldkampioene veldrijden.
 1. Sven Nys en veldritwereld luiden alarmbel: “Wat nu gebeurt, is op lange termijn de dood van onze sport”
  Veldrijden

  Sven Nys en veldritwe­reld luiden alarmbel: “Wat nu gebeurt, is op lange termijn de dood van onze sport”

  Ophef in de veldritwereld. De vernieuwde Wereldbeker, waarin vanaf volgend seizoen zestien wedstrijden worden afgewerkt, krijgt de wind van voren. Na afloop van de cross in Bern gisteren trok de plaatselijke organisatie aan de alarmbel wegens de grote onduidelijkheid over de toekomst. “De UCI beloofde ons vorig jaar dat in de zomer alles duidelijk zou zijn. We zijn al in oktober en we weten niets.” Ook Sven Nys klaagt het probleem aan. “Wat er nu gebeurt, is op lange termijn de dood van onze sport.”
 2. Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?
  Jobat

  Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?

  De vacaturegraad van interimjobs blijft een pak hoger dan die van vaste banen. Er zijn in ons land dan ook voortdurend tienduizenden vacatures voor jobs als uitzendkracht. Dat blijkt uit recente cijfers van Statbel. Waar vind je de meeste vacatures op interimbasis? Verdien je als uitzendkracht meer dan als vaste medewerker? En wat zijn de voor- en nadelen van zo’n tewerkstelling als interim? Jobat.be zet het voor je op een rij.