Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Ook Citadel van Namen is Van der Poels speeltuin: koning van het veld kiest voor nieuwe solo, Van Aert wordt na slechte start fraai tweede

Wereldbeker veldrijdenOok het lastige WB-parcours op en rond de Citadel van Namen was een kolfje naar de hand van Mathieu van der Poel (23). De Nederlander van Corendon-Circus voelde de benen al na anderhalve ronde jeuken. Wout van Aert werd na een slechte start maar knap inhaalmanoeuvre tweede, leider in het klassement Toon Aerts vervolledigde het podium. 

31 reacties

 • patrick isenborghs

  3 jaar geleden
  johan Maddens , ik zie hier nergens dat VA een eendagsvlieg is , integendeel bent u lid van het clubje dat MVDP altijd maar verwijten naar zijn hoofd slingerd. VA is een fantastisch goede renner maar moet de laatste 2 jaar het onderspit delven voor MVDP in het veldrijden . Als u dit niet kan verkroppen is het best dat u voor een andere sport kiest want het brengt schade aan je gezondheid , prettige feesten nog !!!
 • johan Maddens

  3 jaar geleden
  Bram Collins , Wat zeg je dat Van Aert een eendagsvlieg is . Het wordt dan tijd eens zijn palmares op te zoeken .
 • herman de genst

  3 jaar geleden
  Zij die steeds maar kritiek hebben op VDP zijn simpelweg onsportief en zitten boordevol frustratie omdat niet de renner wint die zij op het hoogste podium zouden willen zien . Het is voor hen dan ook extra triest dat het Mathieu zijn koude kleren niet raakt , hij staat toch telkens weer waar hij verdient te staan, op nummer 1 .
 • Bram Collins

  3 jaar geleden
  Johan Maddens, je hebt bedenkingen bij van der Poel!!! Dat hij na 17 gewonnen ritten nog niet gecontroleerd is door de UCI!! Misschien bestaat de top van de UCI wel allemaal uit Ollanders!! Hou toch op slechte verliezer, met je verdachtmakingen. De mensen zeggen toch ook niet, toen van Aert zo'n beetje alles verloren had van Van der Poel, ineens wereldkampioen werd, dat van Aert op die dag ook doping gebruikt had!!
 • Peter Nols

  3 jaar geleden
  Van der Poel was elke ronde de snelste en heeft bovendien half de koers op ralentie gereden. Volgens Adri was hij slecht zaterdag en zondag iets beter, dus hij was nog niet goed, dat belooft.
 1. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.
 2. WK-favoriete smakt in afdaling keihard tegen de grond in Hoogerheide
  Veldrijden

  WK-favoriete smakt in afdaling keihard tegen de grond in Hoogerhei­de

  Een bijzonder pijnlijke valpartij bij de vrouwen tijdens de Wereldbekerwedstrijd in het Nederlandse Hoogerheide. Jolanda Neff en Pauline Ferrand-Prévot doken zij aan zij de afdaling in, maar de Française Ferrand-Prévot maakte een slipper. Daardoor werd ook de Zwitserse mee neergehaald. De twee dames kermden het uit van de pijn. Vooral Ferrand-Prévot, een van de favorieten voor het WK, was er erg aan toe. Zij moest op een brancard afgevoerd worden. En dat een week voor het WK in Valkenburg. Qua slechte timing kan dat wel tellen.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. VIDEO: Van der Poel doet een 'Nysje' en leest supporters de levieten in Zolder
  Play
  Veldrijden

  VIDEO: Van der Poel doet een 'Nysje' en leest supporters de levieten in Zolder

  Het is bijna vijf jaar geleden, de verbale clinch tussen Sven Nys en een bier gooiende onverlaat in Loenhout. Niet dat Mathieu van der Poel die gebeurtenis vandaag per se eer wou aan doen, maar net voor de Wereldbekercross in Heusden-Zolder ging ook de Nederlander even van de fiets om een aantal supporters de levieten te lezen. Op een Facebookfilmpje is te zien hoe een groepje 'fans' de kopman van Beobank-Corendon tijdens de vrije oefenritten constant viseert. 'VDP' krijgt het daarbij zodanig op zijn heupen dat hij na een korte rechtsomkeer zijn verhaal gaat halen. Tot een handgemeen komt het gelukkig niet, na een korte woordenwisseling zou Van der Poel opnieuw zijn weg vervolgen.
 3. Van Aert showt zijn klassieke regenboogtrui met persoonlijke touch na contractbreuk en doorbreekt stilzwijgen
  Veldrijden

  Van Aert showt zijn klassieke regenboog­trui met persoonlij­ke touch

  Zelf had Wout van Aert er eerder deze week nog het raden naar hoe zijn regenboogtrui er zou uitzien nadat hij zijn contract verbrak bij Sniper Cycling. Gisteren heeft de drievoudige wereldkampioen zijn outfit een eerste keer aangetrokken. In het Amerikaanse Waterloo, waar vandaag de eerste wereldbekermanche wordt gereden, begon Van Aert aan zijn verkenning in zijn nieuwe trui. Uiteraard zonder sponsors, maar de veldrijder liet wel zijn initialen 'WVA' op de voor- en achterkant van zijn wereldkampioenentrui bedrukken.