Mathieu Van Der Poel
Volledig scherm
Mathieu Van Der Poel © BELGA

Onze man in Koksijde zag Van der Poel in één ruk van 45ste naar 1ste plaats knallen: “Tussen 15u en 16u heeft hij niet geademd”

Noot aan onszelf: nóóit de aandacht laten verslappen tijdens de cross. Niet als Mathieu van der Poel (24) meedoet. De wereldkampioen deed gisteren iets heel strafs: in een mum van tijd reed hij van de bijna laatste naar de eerste plaats. En dat ging zó snel: twee keer met de ogen knipperen en het was gebeurd.

11 reacties

 • Alain en Karin

  2 jaar geleden
  Wat men niet vertelt is dat twee Nederlanders aan het aftoppen waren waardoor alles kort bijeen kwam. De rest gaat dan opzij uit respect of schrik.
 • vangeel guido

  2 jaar geleden
  Het ergste van deze wedstrijd is dat ze mvdp niet in beeld hadden de kiekens.
 • Sander van Schoonhoven

  2 jaar geleden
  Andre, als je slijk zoekt in een duinencross dan begrijp je het echt niet...
 • patrick isenborghs

  2 jaar geleden
  André Christiaens hahaha ik heb nog nooit slijk gezien in de duinen
 • André Christiaens

  2 jaar geleden
  Een cyclocross, is een samen voegsel van fiets - lopen en slijk, waar zijn er nu toch slijk crossen te vinden, het is ontstaan door veldlopers die bedacht hebben om ook eens een deel met de fiets te doen, ik heb gisteren geen slijk gezien en het parcour was voor 85 % berijdbaar, zie je de meisjes er door vliegen en dan daarna komt een topatleet aangevlogen, ik kijk nog juist naar 2 ronden, de eerste en de laatste, de spanning is verdwenen, tot de jonge Nys komt.