Eli Iserbyt
Volledig scherm
Eli Iserbyt © Play Sports

Hélemaal leeg: onderkoelde Iserbyt geeft op en wordt weggedragen, eindzege in Wereldbeker plots ver weg

VeldrijdenHet loodzware parcours op de Citadel van Namen én de zware weersomstandigheden eisen hun tol. Iets voorbij halfkoers moest Eli Iserbyt (22), die als leider in het Wereldbekerklassement van start ging, noodgedwongen opgeven. “Dit was de enige juiste keuze.”

13 reacties

 • Piet Vanzonhoven

  2 jaar geleden
  Toen Iserbyt op het einde van een cross deed of hij nog een rondje erbij moest doen was het duidelijk voor mij wat voor en windbuil hij is. Aerts en de anderen wat kleineren en doen alsof hij nog gemakkelijk een rondje erbij kon doen. Achter de de eindstreep stond een horde fotografen en verzorgers te wachten , doe dan niet onnozel manneke.
 • Freddy van Puymbrouck

  2 jaar geleden
  In het begin van het seizoen dacht Iserbyt dat hij zelfs Mathieu zou aankunnen.Eli is zonder twijfel een zeer goede veldrijder maar meer ook niet, vdPoel is wereldtop in het veld,op de weg en op de MTB.Hij steekt Iserbyt gewoon in zijn binnenzak, dat is de realiteit!
 • F Peeters

  2 jaar geleden
  Iserbyt liep al enkele weken naast zijn schoentjes en dacht dat de wereldbeker binnen was. De renners zouden beter meerdere lagen kleding aandoen met een plastiek jasje.
 • dirk claeys

  2 jaar geleden
  Opgejaagd door organisatoren en oprichters! Enkel centen primeren!
 • monique bolen

  2 jaar geleden
  Als je ter plaatse was weetje wel hoe het er aan toe ging niet iedereen kan tegen deze omstandigheden of hebben hun dagje niet.
 1. Van der Poel degradeert tegenstand en wint Duinencross na fenomenale remonte in eerste ronde
  Veldrijden

  Van der Poel degradeert tegenstand en wint Duinen­cross na fenomenale remonte in eerste ronde

  Fenomenaal. We zijn van Van der Poel al wel wat gewend, maar wat de Nederlander in Koksijde uit z’n benen schudde was ongezien. In de eerste bocht werd hij opgehouden door een val van Merlier en moest de wereldkampioen helemaal achteraan het pak aansluiten. Zo’n zeven minuten later begon hij als leider aan de tweede ronde. Een ongeziene remonte die een nieuwe onemanshow inleidde. “Het was wel een van mijn beste eerste rondes ooit”, reageerde Van der Poel na afloop.
 1. Wie is Sanne Cant, meervoudig wereldkampioene veldrijden die niemand kent: zo verlegen dat ze zelfs geen kampioenenfeest wil
  PREMIUM

  Wie is Sanne Cant: zo verlegen dat ze zelfs geen kampioenen­feest wil

  Meisje dat kwaaier kan kijken dan ze is. Enorm verlegen. Een beetje een halve jongen ook, die niet eens zou weten hoe ze zich moet schminken. Te bang om haar hart open te stellen voor een lief, dat voor een goed begrip mannelijk moet zijn. "Liefdesverdriet is dodelijk voor een topsporter." Verbluffend in wat ze - al bijna 23 jaar - overheeft voor haar sport. Dat is in een notendop de relatief onbekende Kempense Sanne Cant (28), sinds zaterdag voor de derde opeenvolgende keer onze wereldkampioene veldrijden.
 2. RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzatte en hysterische wezens?”
  TV

  RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzat­te en hysteri­sche wezens?”

  Een droogeerlijke komedie over het leven van drie vriendinnen boven de dertig met Frances Lefebure als de losgeslagen kapitein van dit ambitieuze relaas vol schuine opmerkingen en bekende koppen. ‘F*** you very, very much’, is hier niet om onopgemerkt aan u voorbij te gaan. Maar of u deze kolderieke reeks op Streamz ook moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.