Belga/Play Sports
Volledig scherm
© Belga/Play Sports

Emotionele Van der Poel eert overleden Poulidor met zege na beklijvende strijd in Tabor

VeldrijdenMathieu van der Poel, die deze week zijn grootvader Raymond Poulidor verloor, heeft de Wereldbekermanche in het Tsjechische Tabor gewonnen. De Nederlander haalde het na een spannende cross voor Eli Iserbyt en Lars van der Haar.

9 reacties

 • herman de genst

  2 jaar geleden
  De band die V D P had met zijn grootvader die zelf een groot renner was had , was zeer sterk , met het verdriet in zich een wedstrijd rijden en deze dan ook nog winnen spreekt van een grote professionele instelling . zeker weten dat hij zijn grootvader met deze overwinning wou eren en hij tot boven het uiterste is geweest . het getuigt van een zeer menselijke instelling dat hij nadien zijn tranen niet meer kon bedwingen en de ontlading kwam . groot kampioen met grote klasse .
 • Annie vergauts

  2 jaar geleden
  chapeau voor Mathieu, met het verdriet dat hij toch nog karakter heeft, en dat zal wel een opdrage zijn aan zijn aan zijn "opa" die zo fier was op zijn 2 kleinzonen, maar vooral Mathieu. Wij zijn als Vlamingen supertrots op MVP.
 • wilfried dewitte

  2 jaar geleden
  het is een prachtige renner bedankt voor de mooie koers
 • fred degret

  2 jaar geleden
  Alle respect voor van der Poel , hij is een klasse apart. Maar ik vind in de interviews met andere renners dat ze niet 80% van het gesprek over Mathieu moeten voeren , denk dat dit ook vervelend moet zijn voor die mannen , niet alleen het feit dat hij hen steeds klopt . Maar komen ze eens in beeld mogen ze nog eens over zijn prestaties spreken ipv over zichzelf.
 • Jan Timmermans

  2 jaar geleden
  Wat een spannende wedstrijd met een geweldige winnaar die respectvol over de finishlijn reed en ook zijn menselijke kant toont.