Andreas en zijn papa Kris Van den Broeck.
Volledig scherm
PREMIUM
Andreas en zijn papa Kris Van den Broeck. © RV

Wielercarrière van Andreas (17) is na ongeval nog niet voorbij: “Wat uitslag ook wordt, zijn eerste wedstrijd zal zijn mooiste ooit zijn”

Wemmel/MeiseKris Van den Broeck (50) zag zijn zoon Andreas (17) voor zijn ogen de lucht in vliegen. Toen hij van Wemmel richting Meise fietste – om met een vriend te gaan trainen – werd hij gegrepen door een auto uit de tegenovergestelde richting die de oprit aan de A12 opreed. “Ik heb hem zelf de eerste zorgen kunnen geven en nu hij erdoor is, doet dat deugd. Ik had het niet anders gewild”, vertelt Kris na. “Andreas leverde nog maar eens het bewijs van het nut van een fietshelm.” Andreas is het zevende slachtoffer sinds 2015 dat op dat punt gewond raakte.

  1. Op huizenjacht in... Wilsele: “Dit deel is net dat tikje betaalbaarder dan Leuven, waardoor het heel wat jonge gezinnen met kinderen aantrekt”
    PREMIUM
    Leuven/Wilsele

    Op huizen­jacht in... Wilsele: “Dit deel is net dat tikje betaalbaar­der dan Leuven, waardoor het heel wat jonge gezinnen met kinderen aantrekt”

    Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week: Wilsele bij Leuven. “Het is net een verloren hoek die onontdekt is. Maar het is er fantastisch vertoeven.”