waterschade in Vrije Basisschool Sint-Jozef
Volledig scherm
waterschade in Vrije Basisschool Sint-Jozef © Marc Baert

Waterschade in dertien lokalen door openstaande kraantjes bij Sint-Jozefsschool

wemmelEnkele weken geleden trok basisschool Sint-Jozef in Wemmel zelf nog met vier vrachtwagens vol materialen naar Wallonië om de slachtoffers van de overstromingen te helpen. Nu kampt de school zelf met waterschade in maar liefst dertien klaslokalen. Openstaande kraantjes waren de oorzaak.

 1. Bouw van nieuw politiecommissariaat AMOW van 8,5 miljoen euro op Asphaltcosite officieel afgetrapt
  Asse/Merchtem/Opwijk/Wemmel

  Bouw van nieuw politiecom­mis­sa­ri­aat AMOW van 8,5 miljoen euro op Asphaltco­si­te officieel afgetrapt

  In aanwezigheid van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) werd op de Ssphaltcosite een symbolische eerste steen gelegd van het nieuwe politiecommissariaat van de politiezone AMOW (Asse-Merchtem-Opwijk-Wemmel). Een verhuis vanuit Mollem naar het nieuwe gebouw, waarvan de kosten op 8,5 miljoen euro worden geraamd, is ten laatste begin 2023 voorzien. De mogelijkheid om later een nieuwe bouwlaag toe te voegen in het kader van een uitbreiding is eveneens voorzien.
 1. Noëmie legde samen met haar klasgenootjes van De Springplank als eerste Vlaamse kindjes de taaltest af en wij volgden mee
  PREMIUM
  Asse

  Noëmie legde samen met haar klasgenoot­jes van De Spring­plank als eerste Vlaamse kindjes de taaltest af en wij volgden mee

  De kindjes uit het derde kleuterklasje van gemeentelijke basisschool De Springplank in Krokegem hebben in primeur de Koalatest afgelegd. Dat gebeurde onder het toeziend oog van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). Bedoeling is om te kijken hoe ver kleuters staan in hun taalontwikkeling voor ze naar de lagere school trekken. Zo kan al dan niet individuele begeleiding op maat uitgewerkt worden. Wij volgden de test van Noëmie mee om te ervaren hoe dat in z’n werk gaat.