Darya Safai zetelt voortaan in het Federaal Parlement.
Volledig scherm
Darya Safai zetelt voortaan in het Federaal Parlement. © Dimitri Berlanger

Vrouwenrechtenactiviste Darya Safai naar Kamer voor N-VA

De Wemmelse tandarts en vrouwenrechtenactiviste Darya Safai zetelt voortaan in de Kamer. Ze werd vanop de derde plaats op de N-VA-lijst verkozen en kreeg liefst 17.074 stemmen achter haar naam.

 1. Kindermishandeling en intrafamiliaal geweld bijna met de helft gestegen tijdens lockdown: “En dan houden we er nog rekening mee dat veel mensen geen hulp durven vragen”
  PREMIUM

  Kindermis­han­de­ling en intrafami­li­aal geweld bijna met de helft gestegen tijdens lockdown: “En dan houden we er nog rekening mee dat veel mensen geen hulp durven vragen”

  Het aantal gevallen van kindermishandeling en intrafamiliaal geweld in Halle-Vilvoorde is tijdens de lockdown met de helft gestegen. Dat stelt het plaatselijk Centrum Algemeen Welzijn vast. De coronacrisis speelt daarin duidelijk een rol. “Mensen voelen stress, angst en eenzaamheid, maar hebben niemand in hun omgeving om op terug te vallen”, zegt directeur Elise Moriau van het CAW Halle-Vilvoorde.
 2. De coronacijfers in Wemmel van donderdag 1 oktober

  De coronacij­fers in Wemmel van donderdag 1 oktober

  In Wemmel zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 79 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Wemmel op 470 te liggen. Omdat Wemmel meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. CAW Halle-Vilvoorde krijgt 9.000 mondmaskers van Haviland: “Meer dan welkom, want vraag naar psychologische hulpverlening stijgt”
  Halle-Vilvoorde

  CAW Hal­le-Vilvoorde krijgt 9.000 mondmas­kers van Haviland: “Meer dan welkom, want vraag naar psychologi­sche hulpverle­ning stijgt”

  De Intercommunale Haviland heeft 9.000 mondmaskers geschonken aan het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) Halle-Vilvoorde. De mondmaskers zullen voornamelijk aan cliënten worden aangeboden voor wanneer ze in contact komen met de hulpverleners. “Vaak zien we ze toekomen met een vuil mondmasker of eentje dat niet helemaal voldoet aan de normen”, zegt adjunct-directeur Wim Van Campenhout van het CAW.
 2. Daling van aantal besmettingen in Wemmel op dinsdag 20 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Wemmel op dinsdag 20 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Wemmel, op één dag 17 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 33. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 224. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Wemmel komt dat getal nu op 1332 te liggen. Wemmel heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.