Vaccinatiecentrum De Zijp in Wemmel.
Volledig scherm
Vaccinatiecentrum De Zijp in Wemmel. © Marc Baert

Vaccinatiecentrum stelt woensdag overschot aan Johnson & Johnson-vaccins ter beschikking

wemmel/meise/grimbergenTwee keer goed nieuw uit het vaccinatiecentrum De Zijp in Wemmel: op woensdag 7 juli zijn er nog een heel aantal Johnson & Johnson-vaccins beschikbaar voor vrijwillige 18-plussers én alle 16-plussers uit gemeente Meise kreeg een uitnodiging voor een eerste vaccinatie.

 1. Hoe een nakende scheiding (en een Hells Angel) leidde tot een molotovcocktail voor het parlement: “Het was een wanhoopsdaad”
  PREMIUM

  Hoe een nakende scheiding (en een Hells Angel) leidde tot een molotov­cock­tail voor het parlement: “Het was een wanhoops­daad”

  Pieter V. (37) uit Sint-Truiden genoot vorige zomer heel even nationale bekendheid toen hij een molotovcocktail naar het federaal parlement had geworpen. “Extreem-rechtse terreur”, klonk het meteen her en der maar voor de rechtbank maakte hij hiermee komaf. “Ik had ervoor al afstand genomen van dat wereldje”, klonk het. Wat hem dan wel tot de ‘terreurdaad’ dreef? Een merkwaardige cocktail van verschillende omstandigheden.
 2. Aftellen naar Beigemse Brocante: “Nieuwe ploeg, veel standen, drie terrassen,... het geeft me eindelijk weer zelfvertrouwen”
  PREMIUM
  grimbergen

  Aftellen naar Beigemse Brocante: “Nieuwe ploeg, veel standen, drie terrassen,... het geeft me eindelijk weer zelfver­trou­wen”

  Een van de grootste en drukst bezochte brocantes staat voor de deur. Deelgemeente Beigem? Dat doet bij weinigen buiten Grimbergen een belletje rinkelen. Maar de Beigemse Brocante, die kennen ze tot ver. “Het was alles of niets op verschillende vlakken. Gelukkig werd het álles.” De straten hangen vol affiches, de nummertjes zijn op de stoep geschilderd, de gemeente maakt de straten helemaal klaar. De brocante hangt in de lucht!