Reinhilde en haar mama Sophie.
Volledig scherm
Reinhilde en haar mama Sophie. © Reinhilde Schraepen

Reinhilde maakte poster over corona voor dementerende moeder

Reinhilde Schraepen (56) uit Grimbergen ontwierp een poster voor dementerenden die intussen nationaal gaat. Ze zocht naar een oplossing voor haar moeder Sophie Neyens (84). Zij is dementerende en kan de coronacrisis amper volgen. “Ik heb haar via de telefoon wel tien keer uitgelegd wat er aan de hand is en waarom ik haar niet kan bezoeken. Helaas vergeet ze dat telkens weer.” Intussen pikten het CLB en Wouter Beke haar poster op.

 1. Residentie niet erkend, dus krijgen 200 bejaarden geen vaccin in hun serviceflat: “Hele operatie om hen één voor één naar vaccinatiecentrum te krijgen”
  PREMIUM
  Wemmel

  Residentie niet erkend, dus krijgen 200 bejaarden geen vaccin in hun service­flat: “Hele operatie om hen één voor één naar vaccinatie­cen­trum te krijgen”

  Terwijl zowat alle rusthuis- en serviceflatbewoners in Vlaanderen ondertussen al hun eerste prikje gekregen hebben, moeten de 200 bewoners van Residentie Geurts in Wemmel binnenkort één voor één naar een vaccinatiecentrum voor hun vaccin. De serviceflats zijn immers niet erkend, waardoor ze buiten de vaccinatiecampagne van de rusthuizen vallen. “Dit kost ons zoveel moeite, had men nu niet voor één keer een uitzondering kunnen maken?”, klinkt het daar.
 1. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

 2. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie