Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Rechter spreekt man vrij voor geweld tegen politie: “Agent greep hem eerst bij de keel”

WemmelEen 20-jarige man uit Wemmel is vrijgesproken voor geweld tegen de politie. Men vorderde eerder nog vier maanden cel, omdat hij volgens het parket agenten te lijf was gegaan die zijn drugs in beslag hadden genomen. 

 1. Vilvoorde stelt 8 wijken 3 miljoen euro ter beschikking voor participatieproject: “De stad is van jou. Maak er iets van”
  vilvoorde

  Vilvoorde stelt 8 wijken 3 miljoen euro ter beschik­king voor participa­tie­pro­ject: “De stad is van jou. Maak er iets van”

  Acht wijken, drie miljoen euro en tijd tot 2024 om elk project tot de uitvoerende fase te brengen. Het Vilvoordse stadsbestuur doet een oproep naar al haar inwoners: “Denk zo breed mogelijk, reik ideeën aan. Beslis mee over waar jouw wijk nood aan heeft. En maak onze stad weer wat mooier.” Het is voor het eerst dat de stad zo’n groot participatieproject op poten zet. “Het bestuur stond hier vanaf dag één achter. Enkel de uitwerking nam heel wat tijd in beslag. Dan corona nog,... Nu zijn we er klaar voor!”
 2. Twee Assenaren behaalden een zilveren en bronzen medaille op het EK Lifesaving in Spanje
  Asse

  Twee Assenaren behaalden een zilveren en bronzen medaille op het EK Lifesaving in Spanje

  Met maar liefst 18 medailles zette België dit jaar een topprestatie neer tijdens het EK Lifesaving -het reddend zwemmen- in Spanje. Drie maal goud, 9 maal zilver en 6 maal brons, een resultaat om fier op te zijn en meteen ook het beste resultaat aller tijden voor België tijdens een EK Lifesaving. Twee Assenaren van de Reddingsclub Ternat-Asse-Lebbeke zetten met hun medailles België mee op de internationale kaart. “Al van jongs af aan trainen Maarten en Robbe als boezemvrienden in onze reddingsclub”, klinkt het.