Slachtoffers Michel De Vleeschouwer (l.), Nicolas De Vleeschouwer (m.) en Françoise Grumbers (r.).
Volledig scherm
PREMIUM
Slachtoffers Michel De Vleeschouwer (l.), Nicolas De Vleeschouwer (m.) en Françoise Grumbers (r.). © DR

“Ik hoorde een schot en voelde een doffe pijn in mijn hoofd, maar het kwam zelfs niet in me op dat ik geraakt was...”: hoe twee mannen in hun zucht naar rijkdom een heel advocatengezin uitmoordden

Wemmel‘BMW te koop’. Elf jaar geleden plaatste Nicolas De Vleeschouwer (20) een zoekertje dat zijn hele gezin het leven zou kosten. De ‘nette’ heren die een afspraak voor de verkoop maken, hebben die bewuste ochtend letterlijk elkaars bloed gedronken bij wijze van ‘commandoritueel’ en trekken gewapend met karabijn en pistool naar de villa in Wemmel. De rijkdom van de advocatenfamilie moet de hunne worden. En daar willen ze ver voor gaan. Héél ver.

 1. Dubbel goud voor Mort Subite Kriek Lambic op European Beer Challenge, ook Affligem krijgt goud
  Asse/Opwijk/Affligem
  1

  Dubbel goud voor Mort Subite Kriek Lambic op European Beer Challenge, ook Affligem krijgt goud

  De Mort Subite Kriek Lambic, in 2020 nog uitgeroepen tot beste Kriek ter wereld op World Beer Awards, kaapte deze keer dubbel goud weg op de prestigieuze European Beer Challenge. Meesterbrouwer BrunoReinders: “Met deze medaille laat onze ploeg Kobbegemse brouwers opnieuw zien dat we lekkere bieren brouwen die worden opgemerkt.” Ook Affligem, dat momenteel nog in Opwijk wordt gebrouwen, won goud.
 2. Ondanks negatieve berichtgeving: “Brussel ook toevluchtsoord voor LGBTQIA+ gemeenschap”
  PREMIUM
  Brussel

  Ondanks negatieve berichtge­ving: “Brussel ook toevluchts­oord voor LGBTQIA+ gemeen­schap”

  Michaël De Geyter(die/hen), professioneel danser en model, identificeert zichzelf als queer. “Queer zijn betekent dat je jezelf niet in hun hokjes plaats van gender of geaardheid, en je vrij bent om je uit te drukken zoals je dat zelf wil. Het is vooral een mentaliteit van openheid, zowel naar jezelf toe als naar anderen,” zeggen ze. Dat Brussel verre van het perfecte plaatje is, beamen ze. “Het bericht van de 13-jarige transjongen die werd aangevallen, zo’n zaken moeten aangepakt worden. Ik heb ook vrienden die al zijn lastiggevallen.”