Het personeel van de winkel kon gisteren niet meer aan de slag.
Volledig scherm
Het personeel van de winkel kon gisteren niet meer aan de slag. © Lukas

Delhaize opnieuw overvallen

WEMMELHet Delhaize-filiaal aan de Kaasmarkt is vrijdagochtend overvallen door drie gewapende mannen. Het is al de tweede keer in drie maanden tijd dat de winkel wordt het doelwit wordt van gangsters. Ook deze keer viel er een gewonde. "Binnen was het een ravage van bloed", zegt gerant Luc Van der Steen.

 1. Ondanks vraag van aantal burgemeesters toch geen avondklok in Vlaamse rand: “Gemeenten kunnen nachtklok wel vervroegen bij problemen”
  Vlaams-Brabant

  Ondanks vraag van aantal burgemees­ters toch geen avondklok in Vlaamse rand: “Gemeenten kunnen nachtklok wel vervroegen bij problemen”

  Vlaams-Brabants provinciegouverneur Jan Spooren is tevreden met de extra maatregelen die de Vlaamse regering dinsdagavond aangekondigd heeft om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. Een avondklok kwam er – ondanks de expliciete vraag van enkele burgemeesters uit de Vlaamse rand – dan weer niet. “Maar als er zich problemen stellen, kunnen de gemeenten zelf een avondklok invoeren”, klinkt het.
 2. Daling van aantal besmettingen in Wemmel op zondag 11 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Wemmel op zondag 11 oktober

  In Wemmel zijn er op één dag 15 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 19. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 110 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Wemmel op 654 te liggen. Omdat Wemmel meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Burgemeesters Vlaamse rand verhogen coronadruk op gouverneur: “Waar wachten we op om in te grijpen? Het is 5 na 12!”
  PREMIUM
  Vlaamse rand

  Burgemees­ters Vlaamse rand verhogen coronadruk op gouverneur: “Waar wachten we op om in te grijpen? Het is 5 na 12!”

  De ene wil recreatief sporten in clubverband aan banden leggen, voor de andere is dat een ‘no go’. De ene is voorstander van een vervroegde avondklok, de andere sputtert tegen. Maar dat er dringend ingegrepen moet worden in de Vlaamse rand, daar waren 25 burgemeesters het maandag tijdens een spoedoverleg over eens. Zij leggen de bal in het kamp van de gouverneur. “Doet hij niets, dan grijpen we elk apart in.”
 2. Stijging van aantal besmettingen in Wemmel op zondag 4 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Wemmel op zondag 4 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Wemmel, op één dag 9 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 7. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 84. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Wemmel komt dat getal nu op 500 te liggen. Wemmel heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit
  Play

  Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit

 2. Wij hebben de PlayStation 5 al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de PlayStati­on 5 al: unboxing en eerste indruk