Volledig scherm
© Toon Royackers

Twee auto’s botsen

 1. Cafébazen bezorgd na weekend met vervroegde sluitingsuren: “Op deze manier is het lastig om rendabel te blijven”

  Cafébazen bezorgd na weekend met vervroegde sluitings­uren: “Op deze manier is het lastig om rendabel te blijven”

  Tijdens het afgelopen weekend moesten de café-uitbaters zich voor het eerst houden aan de nieuwe maatregelen die verplichten om de deuren om 23 uur te sluiten. Hoewel dat in de provincie overal netjes nageleefd werd, hebben de zaakvoerders het lastig met de nieuwe regels. “Ik heb de cijfers eens nagekeken en het is echt dramatisch”, zucht Kristof Grossi van café Koestal in Hasselt.
 2. Colombiaanse dievenbende die universiteiten teisterde, riskeert tot drie jaar cel: “Een laptopdiefstal tijdens de examens veroorzaakt veel overlast”
  Hasselt

  Colombiaan­se dievenben­de die universi­tei­ten teisterde, riskeert tot drie jaar cel: “Een laptopdief­stal tijdens de examens veroor­zaakt veel overlast”

  Een Colombiaanse dievenbende met vijf leden vanaf 22 jaar teisterde een tijdlang de Vlaamse universiteiten. De Zuid-Amerikanen stonden op de loer en tijdens de (middag)pauzes gingen ze aan de haal met achtergebleven laptops van studenten en medewerkers. Aan de Hasseltse universiteit liepen ze tegen de lamp. Vier leden riskeren 36 maanden cel, één Colombiaan kijkt aan tegen 30 maanden cel.
 1. Stroompanne in gerechtsgebouw
  Hasselt

  Stroompan­ne in gerechtsge­bouw

  Het gerechtsgebouw van Hasselt kreeg in de nacht van dinsdag op woensdag te kampen met een stroompanne. Daardoor raakte de verlichting en de verluchting in verschillende zalen defect. Dat is natuurlijk cruciaal om een zitting te laten plaatsvinden. Bovendien zijn verluchtingsproblemen door het coronavirus helemaal uit den boze. Na het nodige zoekwerk werden enkele zittingen verplaatst van zaal. Na een uur vertraging kon men dan toch van start gaan met de zaken op de agenda.
 2. Hasselaar dreigt ex ‘in stukken te snijden’ en krijgt tien maanden cel met uitstel
  Hasselt

  Hasselaar dreigt ex ‘in stukken te snijden’ en krijgt tien maanden cel met uitstel

  De correctionele rechtbank van Hasselt heeft een 43-jarige Hasselaar veroordeeld tot een celstraf van tien maanden met uitstel nadat hij zij ex-partner verwondde. Het koppel was achttien jaar samen, maar dit jaar liep het grondig mis. Dat gebeurde onder meer op 24 augustus dit jaar. Bij het verhoor van de politie op 27 augustus gaf de man toe dat hij met flesjes handgel naar de vrouw had gegooid, haar had geschopt en bovendien had gedreigd om haar ‘in stukken te snijden en in een zak te steken’. Van de gebeurtenissen kon het slachtoffer een geluidsfragment voorleggen. De man moet zich nu houden aan probatievoorwaarden en onder meer zijn agressieproblematiek laten aanpakken.
 1. Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers
  Play

  Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers

 2. Heb jij de kerstversiering van het Witte Huis al gezien?
  Play

  Heb jij de kerstver­sie­ring van het Witte Huis al gezien?