Gemeentegids Jo Billen neemt ons mee door Wellen, waar tot op vandaag een parel van een legende leeft in de streek rond de kapel van Oetersloven.
Volledig scherm
PREMIUM
Gemeentegids Jo Billen neemt ons mee door Wellen, waar tot op vandaag een parel van een legende leeft in de streek rond de kapel van Oetersloven. © Mine Dalemans

REEKS. Levende legendes in Vlaanderen: Vond stoutmoedige ridder Raas zijn laatste rustplaats onder de kapel van Oetersloven? “Oudere Wellenaren denken nog altijd van wel”

WellenWerd er onder de kapel van Oetersloven een ridder met zwaard, harnas én paard begraven die meer dan 500 jaar geleden opkwam voor het Wellense volk? Het is het volksverhaal bij uitstek dat rasechte Wellenaar en gids Jo Billen nog vaak in zijn gemeente hoort vertellen. Net zoals tal van bloederige redenen waarom de Oeterslovenstraat ook ‘de holle weg’ wordt genoemd, en hoe de ‘Moordkuil’ aan zijn gruwelijke naam kwam. Een legende, “maar waar een stuk waarheid in zit", zegt Billen. Lees meer over levende legendes in ons dossier

  1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
    Streamz

    Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

    Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).