Kok Moke Karmaoui in zijn periode bij Ter Poorte.
Volledig scherm
Kok Moke Karmaoui in zijn periode bij Ter Poorte. © Bob Moors

Limburgse chef Moke Karmaoui (50) overleden: “Je blijft ons grote voorbeeld en onze held”

Chef Moke Karmaoui (50) uit Wellen is niet meer. Dat hebben zijn zoon en dochter laten weten op Facebook. De vijftiger was tien jaar het gezicht van ‘Koken met Moke', een kookprogramma dat te zien was op de regionale zender TV Limburg.

 1. 20 militaire gebeurtenissen in Limburg gebundeld in historisch werk: “Opgebouwd zodat je het ook als route kan gebruiken”

  20 militaire gebeurte­nis­sen in Limburg gebundeld in historisch werk: “Opgebouwd zodat je het ook als route kan gebruiken”

  Van de slag van Steps in 1213 tot het ontstaan van het vliegveld van Brustem (tot 1996), de militaire geschiedenis van Limburg telt heel wat unieke verhalen. Daar speelt de provincie handig op in met het werk ‘Strijdtoneel Limburg. Van schermutseling tot wereldoorlog’. In het boek worden twintig historische gebeurtenissen beschreven. “Het boek is zo opgebouwd dat je het ook als route kan gebruiken om het Limburgs erfgoed te verkennen”, aldus gedeputeerde van Erfgoed en Toerisme Igor Philtjens.
 2. Kortessemse exhibitionist (33) stemt in met residentiële behandeling

  Kortessem­se exhibitio­nist (33) stemt in met residen­tiële behande­ling

  Een 33-jarige man uit Kortessem heeft na veel twijfel ingestemd met een residentiële behandeling voor zijn drugsproblematiek. Die leidde ertoe dat hij in de regio rond Diepenbeek diverse malen feiten van exhibitionisme pleegde. Doorgaans was hij te fiets. Bij een eerdere behandeling kwam hij niet persoonlijk voor de rechter, dat deed hij nu wel. Het probleem van de dertiger werd er verduidelijkt. Ook één slachtoffer kwam aan het woord en was duidelijk aangeslagen door de gebeurtenissen. De rechter legde uit dat een behandeling nodig was om toekomstige slachtoffers te vermijden. Na veel aarzelen zag hij in dat het de beste bestraffing was.
 1. “Voor alles een eerste keer”: man neemt telefoon op in de rechtbank

  “Voor alles een eerste keer”: man neemt telefoon op in de rechtbank

  Een vreemd tafereel dinsdagvoormiddag in de correctionele rechtbank van Hasselt. In een onbeduidende zaak kreeg de beklaagde tot driemaal toe telefoon. Nochtans geldt in de rechtbank de regel dat mobiele toestellen dienen te worden uitgeschakeld of tenminste op stil worden gezet. Nadat de ringtone van de man al tweemaal de zaak verstoorde, waarschuwde de rechter dat de man bij een derde keer de telefoon diende op te nemen. Dat gebeurde enkele tellen later ook, want het lukte de man niet om zijn toestel uit te schakelen. “Sorry, het past nu niet want ik sta in de rechtbank", klonk het bij de beklaagde. Er heerste enigszins consternatie in de zaal. “Voor alles een eerste keer”, besloot de rechter.