Els Robeyns (sp.a): “Misschien zijn de fruitboeren te weinig ondernemer”

Na het plotse vertrek van Peter Vanvelthoven en Rob Beenders is de Wellense burgemeester Els Robeyns, samen met Meyrame Kitir, tot sp.a-boegbeeld in Limburg gebombardeerd. De sfinxachtige Robeyns (41) blijft er schijnbaar rustig onder, al valt het tijdens dit interview op dat de vragen soms bijna even lang lijken als het antwoord.

0 reacties

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Jean (47) verloor bijna zijn been na aanrijding door stadsbus, vandaag is hij één van de meest succesvolle marathonfietsers ter wereld: “Op mijn werk krijg ik alle vrijheid om te trainen”
  PREMIUM
  Alken

  Jean (47) verloor bijna zijn been na aanrijding door stadsbus, vandaag is hij één van de meest succesvol­le marathon­fiet­sers ter wereld: “Op mijn werk krijg ik alle vrijheid om te trainen”

  Het levensverhaal van Jean Biermans (47) leest als een boek. In 1991 verloor hij bijna zijn been na een zware aanrijding door een stadsbus. Als bij wonder bleef hij gespaard van een amputatie en tijdens zijn revalidatie werd hij verliefd op de fiets. Onlangs nog won hij met zijn ploeg de 24 uur van Le Mans. “Zolang ik gezond blijf, zal ik ook blijven fietsen”, vertelt hij met een glimlach.
 2. Regentes riskeert 18 maanden cel voor oplichting van oud-burgemeester: “Veel spijt van wat ik gedaan heb”
  PREMIUM
  Vliermaal

  Regentes riskeert 18 maanden cel voor oplichting van oud-burgemees­ter: “Veel spijt van wat ik gedaan heb”

  Een 45-jarige regentes riskeert 18 maanden cel omdat ze oud-burgemeester van Vliermaal Jos Werelds oplichtte. Terwijl de tachtiger in 2018 maandenlang in het ziekenhuis lag, schreef ze 36.500 euro van zijn geld over op haar rekening. Ook de witte Range Rover van de inmiddels overleden ex-burgemeester kwam op haar naam te staan. “Jos is op een schaamteloze en meedogenloze manier belogen, bedrogen en bestolen.”