Het speelveld van Basisschool ‘t Laantje moet wijken voor het kerkhof, want dat ligt vol.
Volledig scherm
Het speelveld van Basisschool ‘t Laantje moet wijken voor het kerkhof, want dat ligt vol. © Karolien Coenen

Basisschool ’t Laantje in Ulbeek verliest deel van speelplaats aan... kerkhof

WellenDe kinderen van basisschool ‘t Laantje in Ulbeek hebben binnenkort wat minder plaats om te spelen. Ze verliezen namelijk een stukje speelplaats omdat het aanpalende kerkhof vol ligt en dus moet uitbreiden. Over de jaren heen is daar een plaatsgebrek ontstaan, waardoor het kerkhof nu nog slechts vijf plaatsen telt.

 1. Limburgse Christel (42) woont in Amerikaanse schoolbus: “Eropuit trekken? Dat zit gewoon in mij”
  PREMIUM
  Borgloon

  Limburgse Christel (42) woont in Amerikaan­se schoolbus: “Eropuit trekken? Dat zit gewoon in mij”

  Wonen in een voertuig en zelf kiezen waar je strandt: het klinkt als de ultieme vrijheid, en dat kan Christel Ramaekers (42) alleen maar bevestigen. De Limburgse, die afkomstig is uit Diepenbeek, zette in volle coronacrisis haar woning in Borgloon te koop en maakte van een Amerikaanse schoolbus haar thuis. “Ik ben een heel onrustig persoon, maar vertoeven in de natuur zorgt voor veel kalmte.”
 2. Dronken man slaat ambulancier en verpleegkundige werkonbekwaam: “Onaanvaardbaar”
  Hasselt

  Dronken man slaat ambulan­cier en verpleeg­kun­di­ge werkonbe­kwaam: “Onaan­vaard­baar”

  Een dronken man die verzorging nodig had nadat hij betrokken was bij een vechtpartij aan de kermis in Runkst, heeft zich bijzonder agressief gedragen tegenover zijn hulpverleners. De man viel hen aan, en beschadigde het ambulancevoertuig met een zuurstoffles. “Onaanvaardbaar”, reageert Jos Vandekerkhof, medisch directeur van het Jessa Ziekenhuis, geschokt. Het ziekenhuis heeft klacht ingediend.