Volledig scherm
© thinkstock

Waarom (strenge) diëten gedoemd zijn om te mislukken

Vandaag is het Internationale Anti-Dieetdag, hier bij NINA is het Anti-Dieetweek, maar misschien kunnen we voortaan elke dag wel omdopen tot "dag tegen het strenge diëten"? Onderzoek toont namelijk aan dat strenge diëten altijd gedoemd zijn om te mislukken, omdat bepaalde neuronen in jouw brein die dappere afvalpogingen tegenwerken.

 1. Stop met body shaming: dingen die je niet meer mag zeggen
  Anti-dieetweek

  Stop met body shaming: dingen die je niet meer mag zeggen

  Dat crashdiëten ongezond zijn, dat weet haast elke vrouw ondertussen. Omdat veel dames nog moeten leren hun natuurlijke lichaamsvorm te aanvaarden, werd 6 mei uitgeroepen tot anti-dieetdag. Op deze dag eten we wel gezond, maar diëten we niet om zo een gezonde relatie met voeding te promoten. Maar ook een gezonde kijk op je eigen lichaam is erg belangrijk voor je zelfbeeld. Dus daarom enkele tips om je imperfecties te leren omarmen en meer zelfvertrouwen te kweken.
 2. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 1. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona

 2. Tientonner van Amazon probeert bestelwagen van de weg te rammen
  Play

  Tientonner van Amazon probeert bestelwa­gen van de weg te rammen