afp
Volledig scherm
© afp

Zware tyfoon maakt al 61 doden in Vietnam

De in Vietnam razende taifoen Damrey heeft tot dusver aan 61 mensen het leven gekost. Nog eens 28 anderen worden na de doortocht van de tropische storm maandag als vermist beschouwd, aldus de autoriteiten. Ze spraken van een van de zwaarste stormen van de afgelopen jaren.

 1. Trump in Japan: politiek, golf en ontmoeting met het brein achter 'Pen Pineapple Apple Pen'

  Trump in Japan: politiek, golf en ontmoeting met het brein achter 'Pen Pineapple Apple Pen'

  De Amerikaanse president Donald Trump is rond 11 uur 's ochtends lokale tijd met de Air Force One geland op de militaire luchtbasis van Yokota, niet ver van Tokio. Daar sprak hij eerst met de Amerikaanse troepen. Daarna ontmoet hij de Japanse premier Shinzo Abe. Met de premier zal hij onder meer een partijtje golf spelen, biefstuk eten en uiteraard ook de toenemende spanningen met Noord-Korea bespreken. Japan is de eerste halte op een twaalfdaagse rondreis die Trump door Azië. Na Japan bezoekt de VS-president Zuid-Korea, China, Vietnam en de Filipijnen. In de gesprekken met Aziatische leiders zullen de spanningen met Noord-Korea centraal staan.
 2. Buitenbubbel-weerbericht: “Vandaag en morgen nog veel zon, al hou je best rekening met schrale wind”

  Buitenbub­bel-weerbe­richt: “Vandaag en morgen nog veel zon, al hou je best rekening met schrale wind”

  Vanaf vandaag mogen we opnieuw met tien mensen samen afspreken in de buitenlucht, en het weer werkt alvast het eerste deel van deze week goed mee. Vooral maandag en dinsdag beloven volgens weerman Frank Duboccage zonovergoten dagen te worden, al zorgt een schrale noordoostenwind ervoor dat de maximumtemperaturen rond de 15 à 16 graden blijven hangen. Woensdagnamiddag is er kans op een eerste bui, en ook voor de rest van de week maakt u maar beter niet teveel buitenplannen.
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”

Wetenschap & Planeet