AFP
Volledig scherm
© AFP

Zware overstromingen in Zuid-Frankrijk: vier doden

Zeker vier mensen zijn zondag dood aangetroffen na overstromingen die het zuidoosten van Frankrijk sinds vrijdag teisteren. Het noodweer heeft grote schade aangericht in de regio, aldus de lokale autoriteiten.

2 reacties

 • Christine Laevers

  1 jaar geleden
  De Var is een risicovol gebied ook in de zomer. Enkele jaren geleden liepen campings onder met doden. Elke winter overstromingen. Ik woon in het departement Indre en als daar een weg 5 cm onder water staat is het al groot nieuws. Hier zijn heel veel struwelen, hagen, kleine stroompjes en vijvers. Ik zou in de Var niet willen wonen.
 • Francinne Declerque

  1 jaar geleden
  Wat een zondvloed, het enige positieve is dat op die manier het grondwater meer dan genoeg bijgevuld is en dat is goed voor mogelijke komende droogtes op te vangen.
 1. Buitenbubbel-weerbericht: “Vandaag en morgen nog veel zon, al hou je best rekening met schrale wind”

  Buitenbub­bel-weerbe­richt: “Vandaag en morgen nog veel zon, al hou je best rekening met schrale wind”

  Vanaf vandaag mogen we opnieuw met tien mensen samen afspreken in de buitenlucht, en het weer werkt alvast het eerste deel van deze week goed mee. Vooral maandag en dinsdag beloven volgens weerman Frank Duboccage zonovergoten dagen te worden, al zorgt een schrale noordoostenwind ervoor dat de maximumtemperaturen rond de 15 à 16 graden blijven hangen. Woensdagnamiddag is er kans op een eerste bui, en ook voor de rest van de week maakt u maar beter niet teveel buitenplannen.
 1. Twaalfjarige Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"
  Play

  Twaalfjari­ge Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"

 2. Dankzij deze simpele TikTok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser
  Play

  Dankzij deze simpele Tik­Tok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser

Wetenschap & Planeet