Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Zwaarbewolkt en regen met later vandaag kans op opklaringen, na het weekend tot 21 graden

Vandaag wordt het al snel overal zwaarbewolkt, gevolgd door regen of buien. In de loop van de namiddag zouden er in het noorden van het land geleidelijk aan opklaringen verschijnen, zo meldt het KMI. De maxima variëren van 10 tot 15 graden.

 1. Volgende week 15 tot zelfs 20 graden mogelijk door golvende straalstroom: "Maar dat betekent niet noodzakelijk stralend weer”

  Volgende week 15 tot zelfs 20 graden mogelijk door golvende straal­stroom: "Maar dat betekent niet noodzake­lijk stralend weer”

  Komende dinsdag en woensdag wordt het naar voorspelling behoorlijk zacht voor de tijd van het jaar. Temperaturen tot 20 graden zijn niet uitgesloten en daar is een meanderende of golvende straalstroom verantwoordelijk voor. “We krijgen hogere maxima, maar dat betekent niet noodzakelijk stralend, zonnig weer”, zo duidt onze wetenschapsexpert Martijn Peters.
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 1. INTERVIEW. Jonge klimatoloog na uitroepen internationale noodtoestand: “Denk twee keer na voor je een gelijkvloerse flat op de zeedijk koopt”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Jonge klimato­loog na uitroepen internatio­na­le noodtoe­stand: “Denk twee keer na voor je een gelijk­vloer­se flat op de zeedijk koopt”

  Hij wordt nu al de ‘Stijn Baert van het klimaat genoemd’: amper 26 is klimatoloog Samuel Helsen, maar hij murwt zich steeds vaker een weg in de media. De Greta Thunberg wil hij niet uithangen, die vindt hij te alarmistisch, maar hij vindt het wel belangrijk om mensen correct te informeren over de klimaatverandering. “Drie jaar geleden maakte ik mijn masterproef over extreme neerslag in België, maar een waterbom als in Wallonië zag ik toen zelf nog niet aankomen.”

Wetenschap & Planeet