Het water valt met bakken uit de hemel in pretpark Walibi (Waver, Waals-Brabant).
Volledig scherm
Het water valt met bakken uit de hemel in pretpark Walibi (Waver, Waals-Brabant). © RTL

Zwaar onweer boven provincies Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant met hagelbollen van 3 centimeter: bekijk hier waar het toeslaat

Het heeft stevig geonweerd boven de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg met flink wat bliksemontladingen. Vooral Tienen - waar er eerder sprake was van hagelbollen van wel 3 centimeter groot - en Hoegaarden kampen met heel wat wateroverlast. Ook komende uren blijft hagel en wateroverlast mogelijk. Dat meldt NoodweerBenelux. 

34 reacties

 • Gaston Foubert

  5 maanden geleden
  Blijkbaar zijn er nog altijd die niet snappen dat als men 'plaatselijk' onweer voorspelt het niet overal in ons landje regent. Net terug thuis van winkelen nog geen 10 kilometer verder waar het een paar ferme vlagen geregend heeft, thuis totaal niets en zonnig.
 • leen hanssens

  5 maanden geleden
  Een onweer kan men nooit voorspellen waar het zal zijn. Gisterenavond in Kapellen, zware regen, en wind, bomen plooiden bijna dubbel. In het centrum is er bijna geen regen gevallen. Het is plaatselijk.
 • bart vansteenkiste

  5 maanden geleden
  ze spreken altijd van onweer en veel regen , vandaag vrijdag , waar is die regen ? en hing donderdag regenen en vandaag tot 40liter per cm2 humhum , ik moet nog altijd de eerste druppel zien vallen ( ze spreken vanmiddag ook van regen van 14u tot 18u , ben eens benieuwd .
 • Lesley Huyens

  5 maanden geleden
  In duffel even wat verkoelende wind gehad en 5 druppels regen. Rot dat onze gemeente altijd wordt overgeslagen. Terwijl onze tuin dringend nood heeft aan een serieus harde regenbui en liefst nog 1 die een paar dagen duurt. Maar op 2 weerapps niets meer te zien van regen, enkel droogte tot al zeker na het weekend en opnieuw tegen de 30 graden. Kotsbeu ben ik het
 • Anton Van Zantvliet

  5 maanden geleden
  Bij ons in Temse is er al weken geen druppel regen gevallen, ook vandaag niet.
 1. Droog in het westen, kans op buien in het oosten, alleen nog sneeuw in de Ardennen

  Droog in het westen, kans op buien in het oosten, alleen nog sneeuw in de Ardennen

  Zondag begint meestal zwaarbewolkt met enkele regenbuien, of aanvankelijk nog enkele lokale winterse buien. Overal kunnen mistbanken ontstaan. In de loop van de dag wordt het meestal droog over de westelijke landshelft met soms opklaringen. Over het oostelijke deel blijft de kans op buien de hele dag bestaan. In de Ardennen is het grijs met veel lage wolken en mist; de buien vallen daar nog steeds als sneeuw. De maxima schommelen tussen 0 graden in de Hoge Venen en 6 graden aan zee. Dat meldt het KMI.
 1. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"

 2. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

Wetenschap & Planeet