De zonsopgang in het Vlaams-Brabantse Lembeek (Halle).
Volledig scherm
De zonsopgang in het Vlaams-Brabantse Lembeek (Halle). © twitter @AndiDemunter

Zonnige zaterdag, zondag tot 24 graden met kans op onweer

Zaterdagnamiddag blijft het droog met zon en wat wolkenvelden. Het wordt aangenaam zacht met maxima van 19 tot 24 graden. Dat meldt het KMI.

1 reactie

 • Annette Van Meervelde

  1 jaar geleden
  Het moet dringend eens gaan regenen, geen overstromingen maar zo een malse slaregen.
 1. Ware ravage in Florida komt aan het licht: al acht doden geteld, talloze huizen vernield en “sommige steden echt verwoest”
  Play
  12

  Ware ravage in Florida komt aan het licht: al acht doden geteld, talloze huizen vernield en “sommige steden echt verwoest”

  De tol na de doortocht van orkaan Ian in Florida lijkt bijzonder zwaar. De storm heeft zeker acht levens geëist en de autoriteiten vrezen dat de dodentol nog zal oplopen. President Joe Biden vreest dat Ian de dodelijkste orkaan kan zijn in de geschiedenis van Florida. “De aantallen zijn onduidelijk, maar we horen de eerste berichten die mogelijk wijzen op een aanzienlijk verlies aan mensenlevens”, klinkt het. “Sommige steden zijn echt verwoest”, stelt gouverneur Ron DeSantis.
 1. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 2. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 3. Koude winter voor de boeg in Europa? “Volgens de voorspellingen kan het nog alle kanten opgaan”

  Koude winter voor de boeg in Europa? “Volgens de voorspel­lin­gen kan het nog alle kanten opgaan”

  Het wordt wellicht flink kouder in november en december, zo voorspelt het Europese weerinstituut ECMWF. Al is het “bijzonder moeilijk” om het weer zo ver op voorhand te voorspellen, lijkt weerfenomeen La Niña koelere temperaturen onze richting uit te sturen. Alvast slecht nieuws voor wie deze winter wil besparen op zijn gasfactuur. “De weersvoorspelling kan echter nog alle kanten opgaan", volgens David Dehenauw, hoofd van de Belgische weerdienst KMI.