Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © thinkstock

Zonnige nationale feestdag met temperaturen tot 26 graden

Het wordt vandaag zonnig en vrij warm met enkele stapelwolken in de namiddag, met maxima van 21 tot 26 graden. Morgen en vrijdag kunnen we nog altijd genieten van vrij warm zomerweer met maxima rond of boven de 25 graden. In het weekend en begin volgende week is het wisselvallig met soms felle buien en lokaal onweer. Geleidelijk wordt het dan ook wat minder warm. Dat meldt het KMI. 

 1. WEERBERICHT. Hittegolf gaat vandaag van start en zal 8 tot misschien zelfs 12 dagen duren: dit weekend temperaturen tot wel 35 graden
  Play

  WEERBE­RICHT. Hittegolf gaat vandaag van start en zal 8 tot misschien zelfs 12 dagen duren: dit weekend temperatu­ren tot wel 35 graden

  Naar alle waarschijnlijkheid begint vandaag de eerste hittegolf van het jaar, al kan die pas vrijdag officieel afgekondigd worden. De maxima liggen vandaag rond 23 of 24 graden op de Ardense hoogten, tussen 25 en 27 graden in het centrum en rond 28 of zelfs 29 graden in Belgisch-Lotharingen. Later deze week worden er dan weer temperaturen tot wel 35 graden verwacht: “We staan voor de warmste week van het jaar”, volgens weerman David Dehenauw.
 2. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.

Wetenschap & Planeet