Frank Duboccage: "Het is vandaag nog bewolkt, maar het weekend brengt veel zon"
Volledig scherm
Frank Duboccage: "Het is vandaag nog bewolkt, maar het weekend brengt veel zon" © VTM NIEUWS/Photo News

Zonnig weekend op komst met temperaturen tot 24 graden

Er trekt vandaag een zwakke regenzone over het land, van de kust richting de Ardennen. Rond de middag verschijnen er opklaringen in het noordwesten, na de middag wordt het ook elders droog en zonniger. Alleen in de Ardennen blijft de regen een groot deel van de dag hangen. De maxima liggen tussen 16 graden in de Ardennen en 21 graden in Vlaanderen.

0 reacties

 1. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Sporen van water gevonden op potentieel levensvatbare exoplaneet: “Ongelofelijk opwindend”

  Sporen van water gevonden op potentieel levensvat­ba­re exoplaneet: “Ongelofe­lijk opwindend”

  Astronomen hebben voor het eerst water(damp) gevonden in de atmosfeer van een planeet binnen de "levensvatbare zone" rond haar ster, wat een nieuwe fase inluidt in de zoektocht naar leven buiten ons zonnestelsel. Het hemellichaam, een “super-aarde” waarvan nog weinig geweten is, verheft zich tot de rang van “beste kandidaat” voor het zoeken naar tekenen van buitenaards leven.

Wetenschap & Planeet