Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photonews

Zonnig weekeinde brengt verlichting na noodweer

Deze namiddag wordt het zonnig bij maxima van 20 tot 25 graden. In de Ardennen en het uiterste zuiden van het land blijft het wel nog tijdelijk zwaarbewolkt. 

 1. Steeds meer Waalse waterlopen bereiken alarmdrempels, ook in Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant “kritieke overstromingen” mogelijk
  14

  Steeds meer Waalse waterlopen bereiken alarmdrem­pels, ook in Limburg, Antwerpen en Vlaams-Bra­bant “kritieke overstro­min­gen” mogelijk

  Door de extreme regenval hebben steeds meer waterlopen in Wallonië de alarmdrempels voor hoogwater bereikt. Dat meldt de overheidsdienst die bevoegd is voor de Waalse waterwegen vanochtend op zijn website. De hele provincie Luik en grote delen van de provincies Namen, Luxemburg en Waals-Brabant zijn als rode zone ingekleurd. Enkel Henegouwen blijft min of meer gespaard. Ook in Vlaanderen zijn overstromingen mogelijk vandaag. Volgens de Vlaamse Milieumaatschappij is de ellende nog lang niet voorbij.
 2. Ergste is achter de rug, zegt onze weerman: “Er komt een droge periode aan met aangename temperaturen”
  HET WEER

  Ergste is achter de rug, zegt onze weerman: “Er komt een droge periode aan met aangename temperatu­ren”

  De overvloedige regenval die in delen van Wallonië nooit geziene overstromingen verooorzaakte, is stilaan ten einde. Ook in delen van Limburg en de provincie Luik wordt het stilaan droog. Deze voormiddag valt langs de Maaskant en in het uiterste zuiden van Limburg nog wat regen, zei weerman David Dehenauw vanochtend bij VTM NIEUWS, “maar de komende uren wordt het vanuit Nederland volledig droog”.

Wetenschap & Planeet