ShutterStock
Volledig scherm
© ShutterStock

Zonnig maar koud: vannacht gaan we opnieuw naar het vriespunt

We krijgen woensdag opnieuw droog weer met vanuit het westen hoge en soms ook middelhoge wolkenvelden, vooral langs de grens met Frankrijk. In het noorden blijft het overwegend zonnig. De maxima liggen tussen 6 en 8 graden in de Ardennen en tussen 8 en 10 graden elders.

3 reacties

 • Marco Maerten

  2 jaar geleden
  Robrecht,in zekere zin zaten we inderdaad normaal in een kleine ijstijd die 4 eeuwen zou duren,dat klopt inzake de extreem zwakke zon de laatste jaren,maar de atmosfeer zit met overschot aan CO-2 die de t°-daling volledig tenniet doet,het is zelfs overtroffen door 1°c stijging. De extreme koude die heden voorkomt is echter maar regionaal,maar globaal is het gemiddeld steeds warmer.
 • robrecht Peeters

  2 jaar geleden
  met alle gedoe rond de klimaatopwarming mag men niet vergeten dat de zon op waakvlam staat geleden van de kleine ijstijd 16/17e eeiuw. Enige tijd geleden zat US staat Montana in een sneeuwstorm, verleden week sneeuwde het op 2000 m in de Sierra Nevada boven Granada, Skandinavië kent nu reeds strenge vrieskou, kortom er is iets aan de hand namelijk een nieuwe kleine ijstijd...….
 • vicky vanderweyen

  2 jaar geleden
  Vind die vrieskou s'nacht's zalig,lekker warm onder het dekbed en de koude bries voelen van het raam dat open staat.

Wetenschap & Planeet