overwegend bewolkt opklaringen
Volledig scherm
overwegend bewolkt opklaringen © Shutterstock

Zon ruimt plaats voor wolken, maximum 20 graden

Donderdagochtend is het op vele plaatsen zonnig, met uitzondering van het noordwesten van het land waar al wat meer bewolking voorkomt en sommige Ardense valleien waar wat nevel of mist kan hangen. Vooral in de namiddag neemt de bewolking verder toe in het noordwesten en centrum. Ten zuiden van Samber en Maas blijft het, afgezien van hoge sluierwolken, vrij zonnig, meldt het KMI.

2 reacties

 • Gerard Braeckmans

  1 jaar geleden
  Idd, Ken met de hittedagen die we de laatste 3 maanden gehad hebben zijn we toe aan regen en fris weer. Weg met die zon!
 • Ken Goeste

  1 jaar geleden
  Eindelijk. Het mag nu echt wel herfst worden.
 1. WEERBERICHT. Bewolkte dag met kans op buien, temperaturen tot 17 graden

  WEERBE­RICHT. Bewolkte dag met kans op buien, temperatu­ren tot 17 graden

  Vandaag start met brede zonnige perioden en wat hoge bewolking. In de loop van de voormiddag wordt de bewolking dikker vanaf het westen. In de namiddag is het dan wisselend tot zwaarbewolkt met kans op enkele buien aan zee en over de Ardennen. Het wordt vrij zacht met maxima van 12 graden in de Ardennen en tot 16 of 17 graden in Vlaanderen. Er waait een matige tot vrij krachtige wind uit het zuiden tot het zuidwesten met windstoten rond 50 à 60 km/u. Dat meldt het KMI.
 2. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 1. WEERBERICHT. Eerst droog weer, nadien bewolkt met lokale buien en soms vrij krachtige wind. Volgende dagen meestal zonnig
  Play

  WEERBE­RICHT. Eerst droog weer, nadien bewolkt met lokale buien en soms vrij krachtige wind. Volgende dagen meestal zonnig

  Woensdag is het eerst in vele streken droog met brede opklaringen, maar over het zuidoosten blijft het aanvankelijk nog zwaarbewolkt met kans op wat lichte regen of motregen. In de loop van de dag wordt het overal wisselend bewolkt met enkele lokale buien. In de kuststreek vallen er meer buien en is een donderslag niet uitgesloten. De maxima schommelen tussen 11 graden in de Hoge Ardennen en 14 à 15 graden in Laag- en Midden-België. Er waait een matige tot lokaal soms vrij krachtige zuidwestenwind met rukwinden van 50 tot 60 km/u. Aan zee kan de wind af en toe krachtig worden. Dat meldt het KMI.