Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Zomerse periode staat voor de deur

Deze namiddag wisselen soms brede opklaringen af met stapelwolken. Het blijft overwegend droog bij maxima van 15 tot 17 graden in de Ardennen, 17 graden aan zee tot 18 à 20 graden elders in het land, meldt het KMI zaterdag.

4 reacties

 • Marco Maerten

  1 jaar geleden
  Marino,wat heeft dat ermee te maken? Trouwens,32 lentes sinds 1833 waren nog koeler dan de huidige waarvan de meeste in de 19de eeuw.Dat zegt veel over de abnormaal warme lentes die we deze eeuw al kregen.Zoals Hilkens zegt,50 jaar terug was deze lente normaal.
 • Marino Brodeoux

  1 jaar geleden
  Oei daar komt Auna en greta weer !
 • Hilkens Björn

  1 jaar geleden
  De stand van de lente nu is vergelijkbaar met 50 jaar geleden.
 • Myrtle Marien

  1 jaar geleden
  Jammer, het was perfect weer voor mij de laatste weken.
 1. Code geel in heel het land met kans op felle buien, onweer en hagel: hevige regenval zorgt voor wateroverlast in Lier en Kortrijk
  Play

  Code geel in heel het land met kans op felle buien, onweer en hagel: hevige regenval zorgt voor waterover­last in Lier en Kortrijk

  Er is in het hele land kans op felle buien, met veel neerslag, onweer en hagel, en windstoten tussen de 50 en 60 km/uur, voorspelt het KMI. Voor de rest van de dag is er code geel afgekondigd voor onweer. “Ook deze namiddag komen nog een aantal onweders onze richting uit”, zegt VTM-weerman David Dehenauw. In Lier en Kortrijk is er inmiddels wateroverlast gesignaleerd, na overvloedige regen en onweer.
 2. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.

Wetenschap & Planeet