EPA
Volledig scherm
© EPA

Zomer 2018 in België was de warmste sinds 1833

WeerHet buikgevoel wordt ook in de cijfers bevestigd. De weerkundige zomer van 2018 was de warmste zomer in België sinds het begin van de waarnemingen in 1833. De gemiddelde temperatuur (met maximum- en minimumwaarden) in de maanden juni, juli en augustus in Ukkel bedraagt 19,8 graden Celsius, dat is zowat 2 graden boven het normale seizoengemiddelde. Het vorige record dateert uit 2003, met een gemiddelde temperatuur van 19,7 graden, bevestigt weerman David Dehenauw van het KMI.

18 reacties

 • Kokkie Toonen

  3 jaar geleden
  Tussen 1901 en 1950 was het warmer dan vanaf 1950 -2018, er waren tussen 1901-1950 meer hittegolven dan vanaf 1950-2018 met in het jaar 1947 warmste jaar in de geschiedenis, helaas hebben ze met die cijfers gesjoemeld de aarde is niet warmer geworden, het word koeler op de aarde.
 • Christine Laevers

  3 jaar geleden
  Frankie Vandamme : Ik weet het niet, maar 1833 is piek industriële revoluties met stoomfabrieken, stoomtreinen, zware industrie en een bevolkingsexplosie.
 • Paul Boutsen

  3 jaar geleden
  Wel voor mij mag elke zomer zo zijn! Als dat maar geen vrijbrief wordt om nog een hele hoop extra belastingen te gaan heffen, onder het mom van het milieu. Nu zwijgen ze nog maar na de verkiezingen in mei 19 komt er weer een zondvloed van extra heffingen op ons af, vooral voor de "veiligheid" en het "milieu".
 • Christiaan Goethals

  3 jaar geleden
  In de jaren 1400 en 1500 waren er ook zeer warme zomers hoor, maar.....ze hebben ze vergeten opschrijven om de criticasters een plezier te doen.
 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  3 jaar geleden
  Zelfs Frank Deboosere, één van de Hogepriesters van de Global Warming Religion, verklaarde jaren geleden al dat we pas vanaf 1915 betrouwbare metingen hebben. Laten we dus voorlopig het hoofd koel houden.
 1. Droog met opklaringen en vrij krachtige wind, donderdag kans op smeltende sneeuw in Vlaanderen

  Droog met opklarin­gen en vrij krachtige wind, donderdag kans op smeltende sneeuw in Vlaanderen

  Het blijft dinsdag droog tot de avond. We krijgen eerst soms brede opklaringen, maar over het zuiden en vooral dan in de Ardennen hangen er nog behoorlijk wat lage wolken. Het KMI waarschuwt met code geel voor gladheid tot 10 uur. In de loop van de namiddag neemt de bewolking toe. We halen maxima van rond het vriespunt in de Hoge Venen tot 6 graden aan zee. Op het einde van de namiddag wordt de wind vrij krachtig met pieken tot 60 km per uur, voorspelt het KMI.
 1. Met deze tips hou je je dakgoot en regenpijp bladvrij
  Livios

  Met deze tips hou je je dakgoot en regenpijp bladvrij

  Bladeren en ander vuil zijn tyische boosdoeners bij verstopte dakgoten en regenpijpen. Door je dak en dakgoten in de herfst vrij te maken en ze ’s winters zo te houden, zorg je dat water altijd probleemloos weg kan. Tijdens een langere vorstperiode kunnen sneeuw en ijs de waterafvoer blokkeren, wat je heel wat schade kan opleveren. Controleer daarom regelmatig op verstoppingen en houd je dakgoot bladvrij. Bouwsite Livios legt uit hoe je dat doet.

Wetenschap & Planeet