VTM NIEUWS-weerman Frank Duboccage.
Volledig scherm
VTM NIEUWS-weerman Frank Duboccage. © VTM NIEUWS

Zo zal het onweer vandaag over ons land trekken: code oranje in Luik en Luxemburg

Intense buien met onweer of regenvlagen trekken vandaag van west naar oost over België. Tijdens die onweersbuien is er kans op veel neerslag, forse windstoten en hagelbuien. Als gevolg daarvan zal deze namiddag code oranje van kracht zijn in de provincies Luik en Luxemburg, in de rest van België geldt code geel. Gisteren richtte het onweer al op verschillende plaatsen in ons land schade aan. Volgens onze weerman Frank Duboccage zal er vandaag nóg meer regen vallen en bereiden we ons best voor op windstoten tot meer dan 100 kilometer per uur. Bovendien is er zelfs een kleine kans op tornado’s. Wat mogen we verwachten? 

 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 2. OVERZICHT. Van modderstromen in Landen tot wateroverlast op dancefestival Extrema Outdoor in Houthalen-Helchteren: heel het land moest zondag afrekenen met grote hoeveelheden neerslag
  Play

  OVERZICHT. Van modderstro­men in Landen tot waterover­last op dancefesti­val Extrema Outdoor in Houthalen-Helchteren: heel het land moest zondag afrekenen met grote hoeveelhe­den neerslag

  Op verscheidene plaatsen in ons land is er wateroverlast door zware regenval. In de Vlaams-Brabantse gemeente Landen zit de crisiscel samen. Daar liep het station compleet onder water en was sprake van modderstromen. Ook dancefestival Extrema Outdoor in Houthalen-Helchteren kreeg te kampen met wateroverlast: het festival vroeg bezoekers hun aankomst uit te stellen tot 19 uur of later. Eerder op zondag stonden in Waregem, Sint-Baafs-Vijve, Zulte en Lievegem al straten blank.

Wetenschap & Planeet