Volledig scherm
© Getty Images

Zachtere temperaturen, maar bijna overal regen

WeernieuwsHet regent donderdagochtend vrijwel overal, al is dat op meerdere plaatsen matige regenval. In totaal kan er 10 tot 15 l/m² vallen. De neerslagintensiteit neemt in de namiddag af vanaf het westen, maar in de oostelijke landshelft blijft het regenachtig. Het wordt een stuk zachter met maxima van 7 à 8 graden in de Hoge Venen en 11 tot lokaal 12 graden in Vlaanderen. 

1 reactie

 • bart vansteenkiste

  1 maand geleden
  ik vraag me af wat ze gaan zeggen deze zomer als warm word , gaan ze weer lullen van water te kort , ik heb het noteert het is al aan regenen van in oktober 2020 , niet elke dag maar toch al heel veel , dan zeggen ze de aarde warmt op , dit is allemaal kletskoek alles hersteld terug heb geen schrik , er zijn er die mee zien over uw schouder en weten heel goed wat hier gebeurt en gaande is.
 1. Dode en meer dan 4 miljoen mensen zonder stroom in Texas door zeldzaam noodweer, ook autoproductie verstoord

  Dode en meer dan 4 miljoen mensen zonder stroom in Texas door zeldzaam noodweer, ook autoproduc­tie verstoord

  Het uitzonderlijke vriesweer in de Amerikaanse staat Texas heeft meer dan 4 miljoen inwoners tijdelijk zonder stroom gezet. In de stad Abilene moest de watervoorziening uit. Minstens één man is overleden door de “extreem lage temperaturen”, volgens de politie. Het kwik schommelde er in de zuidelijke staat tussen -2 en -22 graden Celsius. Dat is kouder dan in Alaska op dit moment. Ook op andere plaatsen in de VS is er strenge vrieskou. Dat leidt tot verstoringen van de productie bij grote autobedrijven.
 2. Systeem van oceaanstromingen op zwakste punt in meer dan 1.000 jaar en dat kan desastreuze gevolgen hebben voor klimaat in Europa
  14

  Systeem van oceaanstro­min­gen op zwakste punt in meer dan 1.000 jaar en dat kan desastreu­ze gevolgen hebben voor klimaat in Europa

  De Atlantische Meridionale Kantelcirculatie (AMOC) - een groot systeem van oceaanstromingen dat warm water uit de tropen naar het noordelijke deel van de Atlantische Oceaan stuwt - is op haar zwakste punt in meer dan 1.000 jaar. Dat staat te lezen in een nieuwe studie. Wetenschappers voorspellen zelfs dat de toestand nog verder achteruit zal gaan. Met meer extreem weer in Europa en een stijging van de zeespiegel voor de oostkust van Noord-Amerika tot gevolg.
 1. Feestvierders vluchten van lockdownfeest als politie aankomt
  Play

  Feestvier­ders vluchten van lockdown­feest als politie aankomt

 2. Aanhangwagen gaat overkop na slippartij
  Play

  Aanhangwa­gen gaat overkop na slippartij

Wetenschap & Planeet