Geert De Rycke/VTM NIEUWS
Volledig scherm
© Geert De Rycke/VTM NIEUWS

Wolkbreuk veroorzaakte al meteen wateroverlast: wat staat ons de komende dagen te wachten? “Vandaag oosten van het land aan de beurt”

Het natte weer zorgde gisteren al meteen voor problemen in en rond Gent, waar de brandweer al zo'n 170 oproepen voor wateroverlast heeft gekregen. Daarmee is er duidelijk een einde gekomen aan de hittegolf in ons land, die in totaal acht dagen heeft geduurd. Maar wat staat ons de komende dagen nog te wachten? Volgens weervrouw Jill Peeters zullen er vandaag vooral in het oosten van het land lokaal buien vallen. “En die kunnen ook gepaard gaan met onweer”, klinkt het.

 1. WEERBERICHT. Zwaarbewolkte dag met lichte neerslag en sneeuw in Hoge Ardennen, temperaturen tot 4 graden
  Play

  WEERBE­RICHT. Zwaarbe­wolk­te dag met lichte neerslag en sneeuw in Hoge Ardennen, temperatu­ren tot 4 graden

  Het is vandaag zwaarbewolkt met geleidelijk wat lichte neerslag. De hoeveelheid stelt weinig voor en valt vooral over het zuidoosten van het land. In de Hoge Ardennen verwacht het KMI wat sneeuw. Elders gaat het om regen of motregen, maar enkele smeltende sneeuwvlokken zijn niet uitgesloten. Over de Noordzee komen buien tot ontwikkeling, en deze bereiken mogelijk onze kuststreek. Dat meldt het KMI.
 2. WEERBERICHT. Eerst droog weer, nadien bewolkt met lokale buien en soms vrij krachtige wind. Volgende dagen meestal zonnig
  Play

  WEERBE­RICHT. Eerst droog weer, nadien bewolkt met lokale buien en soms vrij krachtige wind. Volgende dagen meestal zonnig

  Woensdag is het eerst in vele streken droog met brede opklaringen, maar over het zuidoosten blijft het aanvankelijk nog zwaarbewolkt met kans op wat lichte regen of motregen. In de loop van de dag wordt het overal wisselend bewolkt met enkele lokale buien. In de kuststreek vallen er meer buien en is een donderslag niet uitgesloten. De maxima schommelen tussen 11 graden in de Hoge Ardennen en 14 à 15 graden in Laag- en Midden-België. Er waait een matige tot lokaal soms vrij krachtige zuidwestenwind met rukwinden van 50 tot 60 km/u. Aan zee kan de wind af en toe krachtig worden. Dat meldt het KMI.