Geert De Rycke/VTM NIEUWS
Volledig scherm
© Geert De Rycke/VTM NIEUWS

Wolkbreuk veroorzaakte al meteen wateroverlast: wat staat ons de komende dagen te wachten? “Vandaag oosten van het land aan de beurt”

Het natte weer zorgde gisteren al meteen voor problemen in en rond Gent, waar de brandweer al zo'n 170 oproepen voor wateroverlast heeft gekregen. Daarmee is er duidelijk een einde gekomen aan de hittegolf in ons land, die in totaal acht dagen heeft geduurd. Maar wat staat ons de komende dagen nog te wachten? Volgens weervrouw Jill Peeters zullen er vandaag vooral in het oosten van het land lokaal buien vallen. “En die kunnen ook gepaard gaan met onweer”, klinkt het.

 1. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Koppel gevangen op hotelkamer tijdens Orkaan Fiona: “We zijn zelf aan het opruimen, de receptie kan niemand sturen omdat het te gevaarlijk is”
  Play

  Koppel gevangen op hotelkamer tijdens Orkaan Fiona: “We zijn zelf aan het opruimen, de receptie kan niemand sturen omdat het te gevaarlijk is”

  De Caraïben worden op dit moment geteisterd door Orkaan Fiona. Patrick en Luz Roos, een koppel dat hun huwelijksverjaardag wil vieren met een vakantie in de Dominicaanse Republiek, heeft zich schuil moeten houden op hun hotelkamer tijdens de eerste uren van de voorbijrazende orkaan. Op dit moment bevinden ze zich in het oog van de storm, het ergste moet dus nog komen. Bekijk hier de getuigenis van het koppel ter plaatse.