EPA
Volledig scherm
© EPA

Wolk zwaveldioxide van vulkaanuitbarsting La Palma op weg naar België: “Maar die is ongevaarlijk”

Niet enkel het Canarische eiland La Palma ondervindt de impact van de vulkaanuitbarsting. Tijdens de uitbarsting is er immers een grote hoeveelheid zwaveldioxide (SO2) vrijgekomen en die verplaatst zich in de vorm van een wolk. Volgens de satellietgegevens van Copernicus zal de wolk Frankrijk dit weekend bereiken en vervolgens wellicht ook België. “Maar dat zal zeker niet gevaarlijk zijn”, benadrukt VTM-weerman David Dehenauw.

  1. Vlaams koppel op La Palma: “We willen hier zo snel mogelijk weg. Als de lava de zee bereikt, kunnen er giftige dampen vrijkomen”
    PREMIUM

    Vlaams koppel op La Palma: “We willen hier zo snel mogelijk weg. Als de lava de zee bereikt, kunnen er giftige dampen vrijkomen”

    Op het Spaanse eiland La Palma stroomt de lava van vulkaan Cumbre Vieja langzaam maar zeker naar de oceaan. Experts vrezen dat er giftige gassen kunnen vrijkomen als de lava in zee terechtkomt. Vlaming Tim Schonenberg wil er dan ook zo snel mogelijk weg. “We voelen ons niet veilig. Trouwens, sinds maandag zitten we vast in onze hotelkamer”, zegt hij.