Wisselvallige dag met plaatselijk buien, wind waait tot 65 kilometer per uur aan de kust

Namiddag blijven opklaringen afwisselen met zwaarbewolkte perioden. Hier en daar kan ook een bui vallen. Aan zee wordt het geleidelijk zonniger, maar met 17 tot 22 graden blijft het te fris voor de tijd van het jaar. Dat meldt het KMI.  Ook de komende dagen en begin volgende week is er geen weersverbetering op komst.

 1. Wéér met de voeten in het water: “We hadden een uur gedaan met poetsen en schrobben, en het begon opnieuw te gieten”
  Loker

  Wéér met de voeten in het water: “We hadden een uur gedaan met poetsen en schrobben, en het begon opnieuw te gieten”

  Ze is niet pessimistisch van aard maar dinsdag had Muriel Deleu uit Loker het wel even gehad. Maandagavond liep na zware regen water haar woning langs de Douanestraat binnen, dinsdag kwam opnieuw de zondvloed op haar af. “Het water komt van de hoger gelegen akkers op Frans grondgebied, hier aan de andere kant van de straat”, zegt Muriel. “Zolang daar niks structureel gedaan wordt, blijf ik hier geregeld met de gebakken peren zitten.”
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).

Wetenschap & Planeet