Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images

Wisselvallige dag met nog steeds kans op regen en onweersbuien

Vandaag is het eerst nog zwaarbewolkt en grijs maar geleidelijk wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Het blijft een groot deel van de dag droog maar op het einde van de namiddag neemt de kans op regen- en onweersbuien in het zuidoosten van het land toe. De maxima schommelen tussen 19 graden aan de kust en 26 graden in het oosten van het land. De wind waait eerst matig uit het zuidwesten, later zwak veranderlijk en matig uit noord tot noordwest in de noordwestelijke helft van het land. Dat meldt het KMI.

  1. Schade blijkt nog groter na doortocht kleine tornado in Beauraing: “Daken weggerukt, vensters weggeblazen... het is een catastrofe”
    Play

    Schade blijkt nog groter na doortocht kleine tornado in Beauraing: “Daken weggerukt, vensters weggebla­zen... het is een catastrofe”

    In Beauraing in de provincie Namen wordt de schade opgemeten na de doortocht van een kleine tornado gisteravond. Burgemeester Marc Lejeune spreekt over een catastrofe voor zijn stad. De burgemeester trok vandaag met politie, brandweer en verzekeraars langs de getroffen inwoners. Vannacht was sprake van een zeventiental gewonden en een vijftigtal gebouwen die schade opliepen. De schade blijkt evenwel nog groter dan gedacht.

Wetenschap & Planeet