thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Wisselvallige dag met krachtige windstoten: code geel aan zee

Vrijdagnamiddag en -avond wordt het wisselend tot tijdelijk zwaarbewolkt en vrij winderig met perioden van regen of buien. Vooral tegen de avond waait de wind vrij hard, met pieken aan zee tot 75 of 80 km/u. Daarom activeert het KMI code geel aan de kust vanaf deze namiddag tot vannacht. Binnenlandse Zaken heeft ook het noodnummer 1722 geactiveerd voor niet-levensbedreigende interventies van de brandweer.

1 reactie

  • Johnny Red

    2 maanden geleden
    Straks dus hoop voor een droge nazomer, de zomer is eigenlijk al weer voorbij. We weten nu eenmaal dat de maanden juni , juli en augustus eigenlijk regen maanden zijn in onze lage landen. Dus hou je daar best ook maar rekening mee. Viva espanja en la douce France is er niet zomaar gekomen in onze herinneringen.
  1. Wolk zwaveldioxide van vulkaanuitbarsting La Palma op weg naar België: “Maar die is ongevaarlijk”

    Wolk zwaveldi­oxi­de van vulkaanuit­bar­sting La Palma op weg naar België: “Maar die is ongevaar­lijk”

    Niet enkel het Canarische eiland La Palma ondervindt de impact van de vulkaanuitbarsting. Tijdens de uitbarsting is er immers een grote hoeveelheid zwaveldioxide (SO2) vrijgekomen en die verplaatst zich in de vorm van een wolk. Volgens de satellietgegevens van Copernicus zal de wolk Frankrijk dit weekend bereiken en vervolgens wellicht ook België. “Maar dat zal zeker niet gevaarlijk zijn”, benadrukt VTM-weerman David Dehenauw.

Wetenschap & Planeet