Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Klaas De Scheirder

Wisselvallig weekend met buien en onweer, aan de kust meer zon

Deze namiddag en ook ‘s avonds kunnen nog buien vallen in het binnenland, mogelijk met een donderslag. De maxima schommelen van 17 tot 22 graden, meldt het KMI. Ook morgen kunnen stevige buien vallen met kans op onweer.

 1. WEERBERICHT. Dag begint droog met opklaringen, later opnieuw buien

  WEERBE­RICHT. Dag begint droog met opklarin­gen, later opnieuw buien

  De dag start vandaag/woensdag eerst vaak droog met opklaringen. In de namiddag is het wisselvallig met vooral in het noorden en oosten van het land buien, elders is de kans op een bui beperkt. In het zuidwestelijke deel van het land blijft het op vele plaatsen zelfs droog. De maxima schommelen tussen 9 graden in de Hoge Ardennen en 13 of 14 graden in Vlaanderen bij overwegend matige westelijke wind. Dat meldt het KMI, dat voor volgende week rustig en overwegend droog najaarsweer verwacht.
 2. Al minstens twee doden door supertyfoon Nanmadol in Japan, nog meer regen verwacht
  Play

  Al minstens twee doden door superty­foon Nanmadol in Japan, nog meer regen verwacht

  Supertyfoon Nanmadol, die zondagavond lokale tijd aan land kwam in Japan, heeft ook het westen van het land bestookt met hevige regenval en woeste windstoten. Er vielen al minstens twee doden en tientallen anderen zijn gewond. Meer dan 300.000 huishoudens zijn zonder stroom komen te zitten. De autoriteiten waarschuwen onder meer voor overstromingen en aardverschuivingen. Tegen dinsdag zal de tyfoon hoofdstad Tokio bereiken.
 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.