EPA
Volledig scherm
© EPA

Windstoten tot 180 km/u bij hevige regen op Filipijnen: drie doden, 25.000 mensen moeten huis verlaten

Op de Filipijnen zijn drie mensen om het leven gekomen en vijf anderen gewond geraakt door zware moessonregens en hevige wind. Bijna 25.000 mensen moesten hun huizen verlaten door overstromingen en aardverschuivingen door het noodweer dat vorige week begon.

  1. Hevige moessonregens teisteren Azië: ruim 100 doden in India, zwaar getroffen China zet zich opnieuw schrap

    Hevige moessonre­gens teisteren Azië: ruim 100 doden in India, zwaar getroffen China zet zich opnieuw schrap

    Noodweer in de westelijke Indiase deelstaat Maharashtra heeft zeker 112 mensen het leven gekost. Tientallen anderen worden nog vermist. De afgelopen dagen is er een recordhoeveelheid regen gevallen tijdens de moesson, het jaarlijkse regenseizoen, met talloze overstromingen en landverschuivingen tot gevolg. Ook China, dat afgelopen week zwaar getroffen werd door noodweer, kan haar borst weer natmaken: tyfoon In-Fa komt er (weer) aan en doet ook Japan en Taiwan aan.
  2. Zwaarste regenval in 100 jaar in Chinese metropool: minstens 25 doden, “pendelaars zitten al 44 uur vast”

    Zwaarste regenval in 100 jaar in Chinese metropool: minstens 25 doden, “pendelaars zitten al 44 uur vast”

    De overstromingen in de Chinese miljoenenstad Zhengzhou hebben al minstens 33 mensenlevens geëist. Dat melden de lokale autoriteiten. Gevreesd wordt dat er nog meer lichamen geborgen zullen worden. Er zijn nog 8 vermisten. Levens redden is nu “de topprioriteit”, verklaarde president Xi Jinping. De stortbuien worden veroorzaakt door de tyfoon In-Fa. Volgens de autoriteiten komt dergelijke regenval maar eens in de 100 jaar voor.

Wetenschap & Planeet