warm weer, zon, londen
Volledig scherm
warm weer, zon, londen © Getty Images

Wereldwijd vierde warmste augustus ooit gemeten

Wereldwijd was augustus 2020 de op drie na warmste augustus ooit gemeten. De temperaturen lagen met name in het zuidwesten van de Verenigde Staten en Noord-Mexico, boven Noordwest-Siberië en boven een groot gedeelte van de Noordelijke IJszee boven het gemiddelde, zo blijkt uit gegevens van de Europese klimaatdienst Copernicus.

4 reacties

 • Kris Van den Broeck

  1 jaar geleden
  @Marco Maerten: inderdaad, je slaat de nagel op de knop. Opwarming went. Nog even en men klaagt als het geen hele zomer lang 30° of meer is. @Peter Janssen: ik denk dat een vierde plaats en een 8745ste plaats toch wel een astronomisch verschil is, vind je dat zelf niet? Trouwens, september is pas begonnen en men voorspelt voor volgende week al een nieuwe hittegolf dus nu al conclusies trekken over de hele maand september is veel te vroeg.
 • Marco Maerten

  1 jaar geleden
  Nico Vets...toch eens de klimaatsite van frank Deboosere grondig bestuderen. Zelfs uw 'koude' juli zou 100 jaar geleden een warme juli genoemd worden.Opwarming went. We beleven nu al het klimaat van de Loirestreek aangezien alle seizoenen en bijgevolg de jaren ruim 2°c warmer zijn dan normaal.Want in principe zaten we in hetzelfde klimaat anno 1840!
 • Peter Janssen

  1 jaar geleden
  Zo kan ik het ook, deze maand is de 8745 warmste september.
 • nico vets

  1 jaar geleden
  Zonder die hittegolf in Augustus was het hier gene vette en ondertussen is september gewoon slecht bezig.Juli was ook al totaal ondermaats waar een hitteopstoot op het einde de gemiddelde temperatuur nog een beetje hoger kon tillen.
 1. Regenachtige dag, vanaf morgen kouder weer op komst

  Regenachti­ge dag, vanaf morgen kouder weer op komst

  Het regent dinsdagochtend aanvankelijk nog intens over het zuidoosten. Vanuit het noordwesten wordt het even droog. Rond de middag wordt het in vele streken echter tijdelijk droog, hoewel het in het zuidoosten wellicht licht blijft regenen. In de namiddag volgt dan vanuit het noordwesten opnieuw regen. Er zitten ook buien tussen, die pittig kunnen zijn, mogelijk met enkele donderslagen. Het is al wat minder zacht met maxima tussen 5 graden in de Hoge Venen en 8 of 9 graden elders. Er waait een matige wind uit westzuidwest, zegt het KMI.

Wetenschap & Planeet