Wees voorzichtig: wegen blijven gevaarlijk glad

VideoWanneer u naar uw werk rijdt, let u best extra goed op voor gladde wegen. De strooidiensten rukken alvast massaal uit en pechverhelpers houden zich klaar om mensen met startproblemen te helpen.

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Sommige weermodellen voorspellen volgende week 30 (!) graden: "Kans is ongeveer 20 procent”
  12

  Sommige weermodel­len voorspel­len volgende week 30 (!) graden: "Kans is ongeveer 20 procent”

  Dat we dit weekend en volgende week een heerlijke nazomer krijgen, daar zijn de meeste weermodellen het over eens. Maar over hoe hoog de temperatuur exáct zal stijgen, lopen ze wel nog uiteen. Gisteren sprak een Amerikaanse weermodel van lokaal 30 graden en vandaag sluit een Duits weermodel zich daarbij aan. “Het is mogelijk, maar de kans is toch beperkt”, reageert VTM-weerman Frank Duboccage. “Ik schat ze op ongeveer 20 procent.”

Wetenschap & Planeet