.
Volledig scherm
PREMIUM
. © Bart Leye/Getty

Weerman David Dehenauw voorspelt nog minstens twee weken kwakkelweer: “Dan rest niet veel tijd meer om toch nog wat van deze zomer te maken”

Nee, ook de komende veertien dagen lijkt er niet meteen beter weer op komst. “Met tot 8 augustus temperaturen die amper boven de 20 graden uitkomen en aanhoudende kans op buien, wordt ook de kans op een topzomer kleiner”, stelt weerman David Dehenauw. 

36 reacties

 • Roland Penders

  1 jaar geleden
  Vorige jaren was het veel te droog , dit jaar is het te vochtig desondanks zie ik veel meer mensen buiten dan de vorige zomers het geval was . Het zal dus wel niet zo slecht zijn zeker .
 • Walter Van Criekinge

  1 jaar geleden
  De (klein)kinderen vinden dit tof weer: gans de dag op de tablet en smartphone, wat kan je als kleine nog meer wensen!
 • Andy Staelens

  1 jaar geleden
  Dat wis ik al in mei. Voor werklozen en zelfstandigen die genieten van subsidies van de overheid en zogezegd niet kunnen werken en een hoop zotten is dit inderdaad een topzomer.
 • nico vets

  1 jaar geleden
  Rotweer en toch raar dat de meeste die ik ken dezelfde mening toegedaan zijn en dit weer haten,maar als je hieronder leest zijn ze allemaal blij met nat,somber en te koud weer.
 • Angelo De vie

  1 jaar geleden
  Jippyyy, vrij ademen!
 1. “We zouden slachtoffers Pepinster onderdak geven. Maar onze gîte werd zélf een aquarium”: bij Frédéric (42) uit Dinant kwam het water vijf meter hoog
  PREMIUM

  “We zouden slachtof­fers Pepinster onderdak geven. Maar onze gîte werd zélf een aquarium”: bij Frédéric (42) uit Dinant kwam het water vijf meter hoog

  In zijn pas gerenoveerde vakantiehuis zou Frédéric Dossin (42) slachtoffers van Verviers en Pepinster herbergen, maar de zondvloed die dit weekend Dinant trof, besliste daar anders over. De gîte werd in geen tijd een aquarium. Anderhalve week na de catastrofale overstromingen kreeg het Waalse stadje de volle laag. Slachtoffers vielen er niet, maar de materiële schade is opnieuw enorm.
 2. WEERBERICHT. Regen, regen en nog eens regen, mogelijk lokaal code oranje morgen

  WEERBE­RICHT. Regen, regen en nog eens regen, mogelijk lokaal code oranje morgen

  Het is vandaag soms zonnig maar meestal zwaarbewolkt met plaatselijk wat lichte neerslag en maxima tussen 19 en 24 graden. Vanaf de middag neemt de kans op regen of buiige neerslag toe, maar vooral in de loop van de nacht en morgen/woensdag wordt de neerslag intenser. Het KMI verwacht dat het lokaal hard kan regenen, waardoor niet uitgesloten is dat code oranje zal worden ingevoerd. Vanaf middernacht geldt alvast code geel in heel het land.