Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ThinkStock

WEERBERICHT. Zwaarbewolkte ochtend met lokaal ijsplekken, maxima tot vier graden

Het KMI verwacht vandaag vooral over het noorden winterse buien. De volgende nacht wordt algemene nachtvorst voorspeld, met een minimumtemperatuur van -8 in Hoog-België. Deze ochtend is het zwaarbewolkt en vallen enkele winterse buien, vooral in het noorden, maar later op de middag ook in het centrum en westen. In het zuidwesten zijn er opklaringen en lokale ijsplekken.

 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. WEERBERICHT. Hier en daar opnieuw lichte sneeuw verwacht, code geel voor gladheid in verschillende provincies

  WEERBE­RICHT. Hier en daar opnieuw lichte sneeuw verwacht, code geel voor gladheid in verschil­len­de provincies

  In het westen en het noordwesten blijft het vandaag overwegend droog met kans op opklaringen. In het zuidoosten wordt het grijs met soms wat lichte sneeuwval. In de Hoge Venen kan er tot 5 centimeter vallen. Dat meldt het KMI. Voor de ochtendspits morgenvroeg verwacht onze weerman David Dehenauw geen al te grote problemen: “Het blijft droog, maar wel met temperaturen rond het vriespunt en dus zijn er rijmplekken mogelijk.”