Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

WEERBERICHT. Zonnige start met in de loop van de dag meer wolkenvelden, later deze week wisselvallig met kans op buien

Het is vandaag aanvankelijk zonnig, maar in de loop van de dag ontstaan er meer wolkenvelden. De kans op een lokale bui is klein. Aan de kust wordt het in de namiddag opnieuw overwegend zonnig. De maxima variëren van 19 graden in de Hoge Venen tot lokaal 23 of 24 graden in het centrum en in Belgisch Lotharingen, zo meldt het KMI.

 1. Juni is topmaand voor teken: wat moet je doen als je gebeten bent? En hoe groot is de kans op de ziekte van Lyme?
  PREMIUM

  Juni is topmaand voor teken: wat moet je doen als je gebeten bent? En hoe groot is de kans op de ziekte van Lyme?

  De tekenpopulatie is momenteel in haar nopjes. Warme zon, af en toe wat regen en blote benen die het lange gras trotseren: het is niet verwonderlijk dat het aantal tekenbeten in juni op z’n hoogst is. Hoe kunnen we ons beschermen tegen de kleine bloedzuiger? En loop je bij een beet ook meteen de ziekte van Lyme op? Wij vroegen het aan experte infectieziekten Marie Hermy: “De kans op de ziekte van Lyme is niet verwaarloosbaar.”
 2. Grootste droogte in Italië in 70 jaar dreigt uw winkelkar duurder te maken
  PREMIUM

  Grootste droogte in Italië in 70 jaar dreigt uw winkelkar duurder te maken

  Parmezaanse, Gorgonzola- en Grana Padanokaas, hazelnoten (voor Nutella), kwaliteitstomaten.... de productie van allerlei lekkernijen die in onze winkelrekken te koop zijn, is in gevaar door de ergste droogte in 70 jaar in het noorden van Italië. Boeren uit de regio slaken een noodkreet want ze verwachten dat de productie met de helft daalt als de droogte aanhoudt. De prijsstijgingen zullen we hoe dan ook voelen in onze winkelkar.